Kruiskapel wandelroute 11.3
© David Samyn

Kruiskapel wandelroute

Wandelen vanuit Eksaarde

Knooppunten Kruiskapel wandelroute

11.3 km

11.3 km 2 uur 20 minuten Knooppunten Kruiskapel wandelroute
Lokeren(Eksaarde) Waasland Oost-Vlaanderen

De Kruiskapel wandelroute in Eksaarde is een verrijkende tocht van ongeveer 11 kilometer, perfect voor een ontspannende wandeling van ongeveer twee uur. Deze route is gewijd aan de Kruiskapel of bedevaartkapel van het Heilig Kruis, een historische en spirituele plek, omringd door majestueuze rode beuken. Volgens de overlevering is deze kapel gebouwd op de plek waar in 1317 twee miraculeuze kruisbeelden zijn gevonden.

Tijdens de wandeling verken je prachtige stukken natuur en de vredige Moervaart, die samen zorgen voor een rustige en sfeervolle omgeving. Het pad leidt je door een afwisselend landschap, waarbij de serene natuur en het religieuze erfgoed van Eksaarde naadloos samenkomen.

Voor een zorgeloze start van je tocht, parkeer je het beste bij de sporthal van Eksaarde. De route is uitgezet als een knooppuntenwandeling, waardoor je gemakkelijk je weg kunt vinden en volop kunt genieten van de schoonheid van de omgeving.

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, spiritueel geïnteresseerd of gewoon op zoek bent naar een rustgevende wandeling, de Kruiskapel wandelroute biedt voor ieder wat wils. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren op dit bijzondere pad door de geschiedenis en natuur van Eksaarde.

Te volgen knooppunten

De Kruiskapel wandelroute maakt gebruik van het wandelnetwerk Moervaartvallei een wandelnetwerk en kan je dus bewandelen aan de hand van de wandelknooppunten. Ben je nog niet vertrouwd met knooppunten? Lees hier hoe ze werken.

Wandelnetwerk Moervaartvallei

De Kruiskapel wandelroute maakt deel uit van het wandelnetwerk Moervaartvallei. Deze suggestie route is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 300 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

39
0 km
40
0.5 km
41
4.2 km
36
4.9 km
37
5.6 km
38
7.8 km
39
11.2 km

11.3 km

2 uur 20 minuten

VERTREKPLAATS

Eksaardedam, 9160 Eksaarde

GPS-COÖRDINATEN

N 51.151503° E 3.953648°

BEWEGWIJZERING

Knooppunten

ONDERGROND

20% verhard

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Kruiskapel wandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Eksaarde.

Puyenbroeck wandelroute 11.6
11.6 km

Puyenbroeck wandelroute

Levend Erfgoedpark Wandelroute 2.7
2.7 km

Levend Erfgoedpark Wandelroute

Heidebos wandelroute 9.1
9.1 km

Heidebos wandelroute

Molsbroek-Buylaers Wandelroute 8.8
8.8 km

Molsbroek-Buylaers Wandelroute

Pereboomsgat wandelroute 10.2
10.2 km

Pereboomsgat wandelroute

Leuke plaatsjes in de buurt

Vakantiehoeve Berckelaer
Vakantieverblijf

Vakantiehoeve Berckelaer

B&B De Vlierbeek
B&B

B&B De Vlierbeek

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.