Teirlinck fietsroute 45
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Teirlinck fietsroute

Fietsroute vanuit Brakel

45 km

45 km 2 uur 30 min
Vlaamse Ardennen Oost-Vlaanderen

Brakel, bekend als fiets- en wandelparadijs, biedt de prachtige Teirlinck fietsroute die je meeneemt door het heuvelachtige landschap van de acht deelgemeenten. De route start op de markt van Nederbrakel, met de imposante Sint-Pietersbandenkerk en diverse winkels en horecagelegenheden. Vlakbij bevindt zich recreatiedomein de Rijdtmeersen, waar je kunt ontspannen rond de grote vijver of de kinderen in de speeltuin kunt laten spelen.

't Burreken is een schilderachtig natuurreservaat dat zich uitstrekt over Brakel, Maarkedal en Horebeke, met akkers, bossen, graslanden en bronbosjes. Via landelijk gebied fiets je naar Zegelsem, bekend als het kasseidorp, en passeer je de Leberg, een uitdagende beklimming. In Elst kun je de Sint-Apolloniakerk bezoeken en genieten van geutelingen, pannenkoeken die traditioneel worden gegeten tijdens de Geutelingenfeesten.

Onderweg kom je langs de uitkijktoren van Brakel, waar je een panoramisch uitzicht hebt, en het Mijnwerkerspad, een voormalige spoorlijn. In het Toepbos bevindt zich de indrukwekkende Toepkapel, gevolgd door Everbeek-Beneden met zijn sfeervolle dorpskern en de Trimpontvallei, een prachtig natuurgebied met steile heuvelwanden en bossen. De Verrebeekmolen, een stenen windmolen die nog steeds actief is, vormt een interessante bezienswaardigheid.

De Teirlinck fietsroute in Brakel biedt een gevarieerde ontdekkingstocht door het landschap, waarbij je historische en natuurlijke hoogtepunten ervaart en kunt genieten van de charme van de regio.

45 km

2 uur 30 min

VERTREKPLAATS

Marktplein, 9660 Brakel

GPS-COÖRDINATEN

N 50.79618° E 3.74247°

BEWEGWIJZERING

Routebordje

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Fietsroutes in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Teirlinck fietsroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde routes in en rond Brakel.

De kunst in Kapellenfietsroute 31.4
31.4 km

De kunst in Kapellenfietsroute

Pater fietsroute 44
44 km

Pater fietsroute

Watermolen fietsroute 40
40 km

Watermolen fietsroute

Ath fietsroute 49.1
49.1 km

Ath fietsroute

Geraardsbergen Fietsroute 43
43 km

Geraardsbergen Fietsroute

Bidon fietsroute 42.7
42.7 km

Bidon fietsroute

Leuke plaatsjes in de buurt

Bosgat Deel 2
Vakantieverblijf

Bosgat Deel 2

Het Krullennest
Vakantieverblijf

Het Krullennest

Bosgat deel 1
Vakantieverblijf

Bosgat deel 1

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.