×
Teirlinck fietsroute select_check_box

© Toerisme Oost-Vlaanderen

directions_bike

Teirlinck fietsroute

Fietsroute vanuit Brakel

Brakel, bekend als fiets- en wandelparadijs, biedt de prachtige Teirlinck fietsroute die je meeneemt door het heuvelachtige landschap van de acht deelgemeenten. De route start op de markt van Nederbrakel, met de imposante Sint-Pietersbandenkerk en diverse winkels en horecagelegenheden. Vlakbij bevindt zich recreatiedomein de Rijdtmeersen, waar je kunt ontspannen rond de grote vijver of de kinderen in de speeltuin kunt laten spelen.

't Burreken is een schilderachtig natuurreservaat dat zich uitstrekt over Brakel, Maarkedal en Horebeke, met akkers, bossen, graslanden en bronbosjes. Via landelijk gebied fiets je naar Zegelsem, bekend als het kasseidorp, en passeer je de Leberg, een uitdagende beklimming. In Elst kun je de Sint-Apolloniakerk bezoeken en genieten van geutelingen, pannenkoeken die traditioneel worden gegeten tijdens de Geutelingenfeesten.

Onderweg kom je langs de uitkijktoren van Brakel, waar je een panoramisch uitzicht hebt, en het Mijnwerkerspad, een voormalige spoorlijn. In het Toepbos bevindt zich de indrukwekkende Toepkapel, gevolgd door Everbeek-Beneden met zijn sfeervolle dorpskern en de Trimpontvallei, een prachtig natuurgebied met steile heuvelwanden en bossen. De Verrebeekmolen, een stenen windmolen die nog steeds actief is, vormt een interessante bezienswaardigheid.

De Teirlinck fietsroute in Brakel biedt een gevarieerde ontdekkingstocht door het landschap, waarbij je historische en natuurlijke hoogtepunten ervaart en kunt genieten van de charme van de regio.

Hoe werkt een gpx?
straighten

45 km

timer

2 uur 30 min

start
Start- en eindpunt: Marktplein, 9660 Brakel
share_location
GPS: 50.79618 3.74247
directions
Aanduiding: Routebordje
location_on
Provincie: Oost-Vlaanderen
location_on
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0

Leuke plaatsjes in de buurt

Vakantiewoning • Schorisse

Bosgat Deel 2

Vakantiewoning • Schorisse

Bosgat deel 1

Fietstochten in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Teirlinck fietsroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde fietsroutes in en rond Brakel.

Fietsroutes Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.