×

Fietsroutes in Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen is een paradijs voor fietsers en staat bekend om zijn uitdagende heuvels en adembenemende landschappen. Deze regio in België biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis. Stap op je fiets en beklim legendarische hellingen zoals de Muur van Geraardsbergen en de Koppenberg, waar je jezelf kunt meten met de profs. Fiets door pittoreske dorpjes, langs kronkelende rivieren en door glooiende weilanden. Onderweg kun je genieten van lokale lekkernijen en verfrissende streekbieren in gezellige cafés. Of je nu een ervaren wielrenner bent of gewoon wilt genieten van een ontspannen fietstocht, de Vlaamse Ardennen biedt voor elk wat wils.

Wanneer je toe bent aan een uitdaging en het bos een warm hart toedraagt, ga dan op fietsavontuur in de Vlaamse Ardennen, het fietswalhalla voor zowel de bosliefhebber als de sportliefhebber. In het heuvelachtige landschap kan menig fietsfanaat zijn sporthart flink ophalen door de uitdagingen aan te gaan die de Vlaamse Ardennen te bieden heeft.

Fietstochten Vlaamse Ardennen

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Leuke plaatsjes in de Vlaamse Ardennen

Vakantiewoning • Ronse

Vakantiewoning La Quitapenas

Vakantiewoning • Oudenaarde

KoppenHerberg

Vakantiewoning • Schorisse

Bosgat deel 1

Vakantiewoning • Kluisbergen

Landhuis de kluis

Vakantiewoning • Schorisse

Bosgat Deel 2

Op fietsavontuur in de Vlaamse Ardennen

Tussen de fietsroutes beschikbaar op onze website vind je fietsroutes die het koersgevoel in je naar boven halen, zoals bijvoorbeeld de ‘Ronde van Vlaanderen’ fietsroute. Op onze website vind je zowel de blauwe-, de gele-, als de rodelusfietsroute, die je helemaal in de huid doen kruipen van de topwielrenners die de ‘Ronde van Vlaanderen’ getrotseerd hebben. Ga jij ook de uitdaging aan en weet je de route tot het einde te volbrengen?

Voor menig bosliefhebber hoeft het er misschien niet zo heftig aan toe te gaan en wil je je op een rustiger tempo laten verrassen door de adembenemende uitzichten, die de fietsroutes in de Vlaamse Ardennen te bieden hebben. Toch kunnen die heuvels nog aardig pittig zijn, maar dat is de beloning meer dan waard wanneer je het machtige uitzicht mag aanschouwen. Ook geven we je de tip om in de herfst ook eens een bezoekje te brengen aan de Vlaamse Ardennen, om zo de magische kleuren van Moeder Natuur te beleven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.