Fietsroute op ontdekking in Spiere-Helkijn 35
© David Samyn

Fietsroute op ontdekking in Spiere-Helkijn

Knooppunt fietsroute vanuit Spiere-Helkijn

Knooppunten Fietsroute op ontdekking in Spiere-Helkijn

35 km

35 km 2 uur Knooppunten Fietsroute op ontdekking in Spiere-Helkijn
Leiestreek West-Vlaanderen

De Fietsroute op ontdekking in Spiere-Helkijn biedt een prachtige 35 km lange lus door het schilderachtige West-Vlaamse landschap, ideaal voor een dagje uit. Startend in Spiere-Helkijn, voert de route langs knooppunten die zowel natuurlijke schoonheid als culturele sites ontsluiten, zoals het idyllische Orveytbos en het historische Sint-Pietersbrugje. De route benadrukt de lokale charme met stops bij authentieke cafés en sfeervolle picknickzones langs de Schelde. Het is een ontspannen manier om te genieten van de omgeving, waarbij elke traptrede leidt tot nieuwe ontdekkingen in dit unieke stukje van de Leiestreek.

Te volgen knooppunten

De Fietsroute op ontdekking in Spiere-Helkijn maakt gebruik van een fietsnetwerk een fietsnetwerk en kan je dus volgen aan de hand van de fietsknooppunten. Op elk kruispunt of splitsing staat er een knooppunt en/of verwijzing naar het volgende knooppunt. De knooppuntroute kan je altijd in de twee richtingen volgen.

60
0 km
76
2.5 km
61
9.7 km
77
9.8 km
57
14.2 km
80
15.1 km
50
18 km
69
23.4 km
74
24.4 km
72
29.4 km
23
31.8 km
83
32 km
60
34.9 km

35 km

2 uur

VERTREKPLAATS

Oudenaardseweg 27, 8587 Spiere-Helkijn

GPS-COÖRDINATEN

N 50.717543° E 3.356773°

BEWEGWIJZERING

Knooppunten

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Langs van deze route

Orveytbos

  © David Samyn

Orveytbos

Het Orveytbos, ontstaan uit de omvorming van een landbouwgebied waar 225.000 vrachtwagens klei werden gedumpt tijdens kanaalwerken in de jaren ’70, beslaat 26 hectare aan natuurpracht. Overgedragen aan het Agentschap voor Natuur en Bos in 1988 en toegankelijk gemaakt in 2001, biedt het bos nu een serene wandelervaring met gevarieerde flora, waaronder hooiland, poelen, en ruigtes. Ontdek dit groengebied via de Orveytwandelroute of het Land van Mortagne netwerk.

Oud Zwembad Spiere

  © David Samyn

Oud Zwembad Spiere

Het openluchtzwembad van Spiere, oorspronkelijk een mislukt waterzuiveringsproject uit 1937, is nu een beschermd monument met een boeiende geschiedenis. Tot 1955 diende het als zwembad, maar werd daarna verwaarloosd. Recentelijk is het omgetoverd tot een permanente buitententoonstelling waar acht kunstenaars hun interpretaties van dit erfgoed tonen. De tentoonstelling, verrijkt met luisterverhalen en een documentaire via QR-code, geeft een artistieke blik op zijn historische en culturele betekenis.

Sint-Pietersbrug Moen

  © David Samyn

Sint-Pietersbrug Moen

Het Sint-Pietersbrugje, een ijzeren hefbrug uit de 19e eeuw, biedt een unieke blik op de historische infrastructuur van het Kanaal Bossuit-Kortrijk. Gelegen op een oude kanaalarm, illustreert deze brug, die handmatig bediend wordt, de smalle afmetingen typisch voor die tijd. Oorspronkelijk ontworpen voor schepen tot 300 ton, contrasteert dit met de huidige capaciteit van het kanaal voor schepen tot 1350 ton. Dit historische monument toont de evolutie van de waterweg en zijn bruggen.

Fietsroutes in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Fietsroute op ontdekking in Spiere-Helkijn? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde routes in en rond Spiere-Helkijn.

Boerhovenroute - Blauwe lus 39.2
39.2 km

Boerhovenroute - Blauwe lus

Door het land van Mortagne en Mira 36.1
36.1 km

Door het land van Mortagne en Mira

Schelderoute - Icoonfietsroute 178
178 km

Schelderoute - Icoonfietsroute

Leie-Scheldefietsroute 35
35 km

Leie-Scheldefietsroute

Waterhoek fietsroute 51
51 km

Waterhoek fietsroute

Leuke plaatsjes in de buurt

Vakantiewoning Trimaarzate
Vakantieverblijf

Vakantiewoning Trimaarzate

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.