Met Jaek en Nink door de hoppevelden - start Poperinge 33
© Westtoer

Met Jaek en Nink door de hoppevelden - start Poperinge

Fietsroute vanuit Poperinge , Poperinge

Routebordje Met Jaek en Nink door de hoppevelden - start Poperinge

33 km

33 km 2 uur Routebordje Met Jaek en Nink door de hoppevelden - start Poperinge
Poperinge Westhoek West-Vlaanderen

Deze route voert je langs rustige plattelandswegen door het pittoreske hoppelandschap van Poperinge en Vleteren. Bewonder de uitgestrekte hoppevelden en ontdek de opmerkelijke boomsculpturen in het Canadabos tijdens je tocht. Onderweg vind je verschillende gelegenheden waar je kunt genieten van lokale lekkernijen, zoals ijs, pannenkoeken en het Westhoek KD-menu. Bovendien zijn er op de meeste locaties speelpleinen beschikbaar. Dit is een uitstekende gelegenheid om te genieten van zowel het landschap als de culinaire hoogstandjes van de regio. Stap op je fiets en verken deze smaakvolle en schilderachtige route door het hart van Poperinge en Vleteren.

33 km

2 uur

VERTREKPLAATS

Grote Markt 1, 8970 Poperinge

GPS-COÖRDINATEN

N 50.855057° E 2.725769°

BEWEGWIJZERING

Zeshoekige bordjes met rode opdruk

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX
Hoppevelden

Terrasje doen en weer doorgaan

Deze route voert je langs rustige landweggetjes door het prachtige hoppelandschap van Poperinge en Vleteren. De uitgestrekte hopvelden zijn een adembenemend schouwspel, maar de boomsculpturen in het Canadabos voegen een verrassend element toe aan de reis. Tijdens je tocht kom je langs verschillende gelegenheden waar je kunt genieten van heerlijke streekproducten, zoals ijsjes, pannenkoeken of een Westhoek KD-menu. Bij de meeste van deze stops zijn er ook speeltuinen beschikbaar voor de kinderen, wat de route extra aantrekkelijk maakt voor gezinnen.

West-Vleteren bier

Café De Vrede

Westvleteren op café

In Cafe De Vrede kan je een hemelse Westvleteren proeven. Hier in de schaduw van de abdij kan je dus werkelijk genieten van het bier op café en dat is uniek in de wereld. Wil je ook wat biertjes of abdijkaas voor thuis dan kan je hier in het winkeltje je inkopen doen.

Ateljee 5

Ateljee 5 © Westtoer

Genieten van een ijsje en hangen maar

In de zomervakantie kan je mits een kleine omweg eens stoppen in Ateljee 5, deze plek herbergt een leuk terras en een boel hangmatten om te relaxen. Neem hier zeker ook een heerlijk ijsje gemaakt op basis van het Westvleteren bier.

t oud postje

‘t Oud Postje © Westtoer

Nostalgie op café

Bij ‘t Oud Postje (Oostvleteren) vind je een uitgebreide selectie van ongeveer 200 streekbieren op fles en 12 bieren van de tap, waaronder tal van Vleterse bieren. De muren van het café zijn bedekt met een indrukwekkende verzameling emaille-reclameborden, een lust voor het oog. Deze stop is een absolute aanrader voor bierliefhebbers die de Westhoek verkennen.

We redden een Beestige boel

Welkom bij België’s eerste Wild Animal Sanctuary, De Zonnegloed! Ontdek meer dan 400 geredde dieren in hun natuurlijke omgeving, van kleine apen tot grote bruine beren. Kinderen kunnen spelen in binnen- en buitenspeeltuinen. Geniet van de groene omgeving met zitplekken en picknickplaatsen. De Zonnegloed is een Europees opvangcentrum dat mishandelde en in beslag genomen wilde dieren levenslang een thuis biedt. Je bezoek steunt hun missie om deze dieren te redden.

Op de terugweg passeer je nog langs het Canadabos waar de best bewaarde V1-lanceerbasis is van West-Vlaanderen. Dit platform voor de lancering van de Duitse V1-bom deed dienst om aan te vallen maar heeft nooit één bom afgevuurd.

Fietsroutes in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Met Jaek en Nink door de hoppevelden - start Poperinge? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde routes in en rond Poperinge.

Leuke plaatsjes in de buurt

Casa Querencia
B&B

Casa Querencia

Charmehotel Manoir Ogygia
Hotel

Charmehotel Manoir Ogygia

De Groene Boomgaard
Vakantieverblijf

De Groene Boomgaard

Vakantiewoning Predikherenhof
Vakantieverblijf

Vakantiewoning Predikherenhof

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.