Bierfietsroute Poperinge - Vleteren 34.2
© Westtoer

Bierfietsroute Poperinge - Vleteren

Knooppunt fietsroute vanuit Poperinge

Knooppunten Bierfietsroute Poperinge - Vleteren

34.2 km

34.2 km 1 uur 40 minuten Knooppunten Bierfietsroute Poperinge - Vleteren
Poperinge Westhoek West-Vlaanderen

Ontdek de verrukkelijke wereld van witbier en suiker met de Bier en bietenroute, een sfeervolle fietsroute die start in het charmante bierdorp Hoegaarden. Gelegen aan het schilderachtige Park van Hoegaarden, biedt deze route een unieke combinatie van landschappelijke schoonheid en lokale lekkernijen.

Je tocht begint in Hoegaarden, waar de beroemde witbieren een lange traditie kennen. Fietsend langs uitgestrekte akkers en langs rijen appel- en perenbomen, wordt je meegenomen door de prachtige holle wegen van de streek. De route voert je langs Hoksem en Hakendover, twee pittoreske dorpjes die de charme van de regio perfect weerspiegelen.

Onderweg is er de gelegenheid om een stop te maken bij een lokale streekproductenwinkel. Hier kun je jezelf trakteren op een typisch Tiens biertje, zoals de Tiense Kweiker, de Lorejas of de Zoeg. Deze bieren, met hun unieke smaken en verhalen, vormen de perfecte aanvulling op je fietservaring.

De Bier en bietenroute is zorgvuldig uitgestippeld langs een reeks van knooppunten, die je een vloeiende en gemakkelijke route bieden door dit boeiende stukje België. Deze route is niet alleen een feest voor de zintuigen, maar biedt ook een diepere blik op de cultuur en geschiedenis van de regio. Trek eropuit met je fiets en laat je verrassen door de smaken en schoonheid van Hoegaarden en omstreken.

Te volgen knooppunten

De Bierfietsroute Poperinge - Vleteren maakt gebruik van een fietsnetwerk een fietsnetwerk en kan je dus volgen aan de hand van de fietsknooppunten. Op elk kruispunt of splitsing staat er een knooppunt en/of verwijzing naar het volgende knooppunt. De knooppuntroute kan je altijd in de twee richtingen volgen.

46
16
86
85
39
83
99
77
76
78
65
2
6
96
92
.....

34.2 km

1 uur 40 minuten

VERTREKPLAATS

Hopmuseum, Gasthuisstraat 71, 8970 Poperinge

GPS-COÖRDINATEN

N 50.855105° E 2.725646°

BEWEGWIJZERING

Knooppunten

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Fietsroutes in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Bierfietsroute Poperinge - Vleteren? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde routes in en rond Poperinge.

Leuke plaatsjes in de buurt

Charmehotel Manoir Ogygia
Hotel

Charmehotel Manoir Ogygia

Vakantiewoning Predikherenhof
Vakantieverblijf

Vakantiewoning Predikherenhof

Casa Querencia
B&B

Casa Querencia

De Groene Boomgaard
Vakantieverblijf

De Groene Boomgaard

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.