Wandelvakantie in Vlaanderen of ontspannen onder zon?

Ga jij dit jaar voor een heerlijke wandelvakantie in Vlaanderen? Of ga je genieten van zon, zee en strand tijdens een zonvakantie in het buitenland? Keuzestress is echt niet nodig. Je kunt deze vakanties namelijk perfect met elkaar combineren. Wat is er fijner dan sportief wandelen door het Vlaamse landschap terwijl je alvast mijmert over parelwitte stranden?

Goed begin van je vakantie: wandelen in eigen land

Wandelen langs de kust van West-Vlaanderen? Door het Pajottenland in Vlaams-Brabant of door de historische plaatsjes rondom Luxemburg? Wandelen door de Vlaamse of Wallonische landschappen betekent altijd een goede start van je vakantie. De natuur is hier zowel spectaculair als feeëriek, maar voornamelijk adembenemend mooi. In zowel Vlaanderen als Wallonië vind je wandelnetwerken met honderden kilometers aan routes.

Tip! Terwijl je wandelt door de afwisselende natuur denk je aan de vliegreis die je in het vooruitzicht hebt. Zoals een vlucht Brussel Faro. Binnen 3 uurtjes vlieg je lekker comfortabel naar de zonovergoten Portugese Algarve. Dé plek om jouw voeten tot rust te laten komen. En met al die mooie wandelkilometers in de benen, mag je best een cocktail extra drinken.

Vlaanderen of Wallonië: 3 uitgestippelde wandelroutes

Begin je vakantie met één van de vele wandelnetwerken in West-Vlaanderen. Verken de landschappen rondom de IJzervallei of kies een route door het Land van Mortagne. In Oost-Vlaanderen zijn de wandelroutes rondom de Meetjeslandse Kreken een echte aanrader. Ook rondom de Bronbossen kom je als wandelaar helemaal aan je trekken.

1. West Vlaanderen: kunstwandelroute vanuit de Panne

De kustwandelroute vanuit de Panne in West-Vlaanderen kun je heel goed combineren met een zonvakantie. Tijdens deze wandelroute kun je namelijk alvast wat sfeer proeven van zon, zee en strand. De route leidt je langs de ruige Belgische kust richting Knokke-Heist.

Het landschap blijft verrassend met strand, duinen en bosrijke gebieden die elkaar in rap tempo opvolgen. De route heeft een lengte van een kleine 90 kilometer. Verdeel de route over meerdere dagen zodat je ook kunt genieten van de Vlaamse keuken en gastvrijheid. Kies voor een luxe appartement in de Panne, een hotel in Oostduinkerke of één van de vele comfortabele B&B logementen in de buurt. Beter kun je jouw vakantie niet beginnen.

2. Oost-Vlaanderen: dwaallicht wandelroute XL

Deze heerlijke lange wandelroute is hét perfecte begin van jouw vakantie. Geniet van de omgeving rondom de kapel van de Ronde van Vlaanderen en Het Burreken. Een prachtig natuurgebied met bijzondere flora en fauna. De laatste etappe, via de flanken van de Modderode, kun je natuurlijk ook bewaren voor de volgende dag. Er zijn namelijk tal van geweldige overnachtingsmogelijkheden in de buurt van het startpunt in Schorisse.

3. Limburg: wandelen door Nationaal park Hoge Kempen

In Limburg kun je eindeloos wandelen door Nationaal park Hoge Kempen. Als je alle etappes van deze route wilt verkennen, wandel je al snel 4 dagen door de mooiste landschappen. Bijvoorbeeld van Pietersheim naar Terhills of van Duinengordel naar Thorpark. Dat betekent 4 dagen lang genieten van adembenemend mooie decors.

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.