×

Wandelroutes in Peer

De wuivende korenvelden, eindeloze akkers en tintelende beekvalleien wachten. Ruiters zadelen hun paard, fietsers springen op hun stalen ros, wandelaars trekken hun stapschoenen aan.

Verderop zoeven skiërs naar beneden en duiken zwemmers in een subtropisch bad. In het centrum nippen levensgenieters van drank en spijs, verkennen shoppers de winkels en doorgronden cultuurbezoekers de geboortestad van Pieter Breugel de Oude. In zijn museum of op de hoogste kerktoren van de Kempen. Ja, Peer is pittig. Van nature.

Bekijk ook de fietsroutes in Peer.

Wandelroutes Peer

7 wandelingen in Peer

 1. Hoksent-Molhem - Geel (Dommeldalroute)
  5.2 km
 2. Langs De Molens In De Abeekvallei
  10 km
 3. Hoksent-Molhem - Paars (Dommelen… in de ban van water)
  11.9 km
 4. Vallei van de Abeek
  12 km
 5. Hoksent-Molhem - Rood (Kempen in volle glorie)
  16.8 km
 6. Hoksent-Molhem - Blauw (Mullemer Bemden)
  1.9 km
 7. Rond de hotondmolen
  4.3 km

Leuke plaatsjes in de Peer

B&B • Peer

B&B Kleinbeekhoeve

Landschapskader Abeekvallei

Selfieplek: in het landschapskader aan wandelwissel 213.

Natuur en stilte: die zijn volop aanwezig in de Abeekvallei. Het beste plekje om die in beeld te brengen? Stap in het grote houten landschapskader. Zo is je puur-natuur-selfie meteen keurig omlijst.

Deusterkapel

Picknickplek in de Deusterstraat

In de buut van fietsknooppunt 3 staat de Deusterkapel. Een sfeervol gebouwtje uit 1660 mét... picknickbank. Haal je mand boven, dek de tafel en geniet. Wandel erna je calorieën weg in de sfeervolle Abeekvallei.

Breugelhoeve

Op Breugelhoeve vind je een fantastische speel- en belevingstuin en een knuffelboerderij. Op de speeltuin kan je klimmen, klauteren, schommelen, spelen met water, glijden, zwieren, wipwappen, … en op de knuffelboerderij kan je al die schattige diertjes knuffelen. Maak er kennis met de geitjes, schaapjes, cavia’s, konijntjes, kleine pony’s, … Deze Breugelhoeve is gratis toegankelijk.
Weyerstraat 1, 3990 PEER

Het Bruegelmuseum

Pieter Bruegel de Oude maakte meer dan 40 schilderijen: allemaal meesterwerken. De originelen zijn verspreid over de hele wereld. In het Bruegelhuis bewonder je alle reproducties op ware grootte. Een documentaire verklapt je of Bruegel écht in Peer geboren is.
Bruegelmuseum, Markt 15, Peer

Het verhaal van de Reus – Op ontdekking in de toren

De Reus der Kempen is een imposant overblijfsel uit het woelige verleden van Stad Peer. Het Verhaal van de Reus - Op ontdekking in de toren laat je met een gloednieuw, fascinerend en multimediaal totaalconcept deze rijke geschiedenis herbeleven. Trotseer de 202 trappen en laat je leiden door een virtuele gids, vormgegeven door Warre Borgmans. Hoe hoger je komt, hoe meer je te weten komt over de geschiedenis van de toren en van Stad Peer. Boven wacht een mooie beloning met een uitzicht over de wijde omgeving.
Reserveren is verplicht en doe je via visit@peer.be, via Tel. 011 61 16 02 of aan de balie van Toerisme Peer, Markt 3 bus 2.
Sint-Trudokerk, Armand Preud’hommeplein, Peer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.