×

Wandelroutes in Hasselt

Hasselt, de hoofdstad van de provincie Limburg in België, staat niet alleen bekend om zijn gastronomie en jenever, maar ook om zijn prachtige natuurlijke schoonheid en diverse wandelmogelijkheden. De stad en haar omgeving bieden een uitgebreid netwerk van wandelpaden en routes die geschikt zijn voor wandelaars van alle niveaus. In dit artikel zullen we een diepgaande blik werpen op wandelen in Hasselt en enkele van de meest opmerkelijke wandelroutes en bestemmingen verkennen.

Wandelroutes Hasselt

© Visit Flanders

Wandelen in Hasselt: Een Natuurlijke Schat De stad Hasselt is gelegen in een regio die bekend staat om zijn groene landschap, uitgestrekte bossen en prachtige waterwegen. Dit maakt het een ideale bestemming voor wandelaars die op zoek zijn naar rust, ontspanning en een ontsnapping aan de drukte van het stadsleven. Hasselt heeft talloze wandelroutes om uit te kiezen, en elk biedt zijn eigen unieke charme en uitdaging.

Hasselt, met zijn overvloed aan groene ruimtes, bossen en waterpartijen, is een ideale bestemming voor wandelliefhebbers. De verscheidenheid aan wandelroutes en de schoonheid van de natuurlijke omgeving maken het tot een waar wandelparadijs in Limburg. Of je nu op zoek bent naar een rustige wandeling door het bos, een panoramisch uitzicht vanaf een uitkijkpunt, of gewoon wilt genieten van de serene sfeer van de natuur, Hasselt heeft voor elk wat wils. Dus trek je wandelschoenen aan en verken de prachtige wandelroutes die deze stad en haar omgeving te bieden hebben. Wandelen in Hasselt is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

10 wandelingen in Hasselt

 1. Stadswandeling Hasselt
  6 km
 2. Stadswandeling in Hasselt
  5 km
 3. De Wijers: Herkenrode - Rood
  7.4 km
 4. De Wijers: Bokrijk-Kiewit - Oranje
  4.2 km
 5. Verborgen Moois - Mombeekvallei - Startplaats Hasselt - Rood
  5.8 km
 6. De Wijers: Herkenrode - Blauw
  3.4 km
 7. Verborgen Moois - Mombeekvallei - Startplaats Hasselt - Geel
  4.7 km
 8. De Wijers: Herkenrode - Geel
  3.4 km
 9. Kuringenroute
  9 km
 10. De Wijers: Herkenrode - Groen
  1.2 km

Mooiste wandelingen in Hasselt

 1. Kiewitwandeling: Een populaire keuze voor zowel lokale inwoners als toeristen, deze wandeling voert je door het Kiewit-natuurgebied, een prachtig stukje groen in Hasselt. Je kunt genieten van weelderige bossen, vijvers en weiden tijdens deze ontspannende wandeling. Het is ook de thuisbasis van het Openluchtmuseum Bokrijk, waar je historische gebouwen en ambachten kunt bewonderen.
 2. Domein Bokrijk: Dit uitgestrekte domein biedt diverse wandelpaden door een groen landschap en langs een groot meer. Het is een geweldige plek voor een ontspannen wandeling en een picknick met vrienden of familie. Je kunt ook het Arboretum bezoeken, dat een indrukwekkende verzameling bomen en planten herbergt.
 3. De Wijers: Dit gebied staat bekend om zijn talloze vijvers en moerassen en biedt enkele prachtige wandelroutes die je meenemen langs het water en door het omliggende landschap. De Wijers is ook de thuisbasis van een gevarieerde vogelpopulatie, waardoor het een uitstekende plek is voor vogelliefhebbers.
 4. Abdij van Herkenrode: Deze historische abdij, gelegen aan de rand van Hasselt, biedt een schilderachtige omgeving voor wandelaars. Je kunt een wandeling maken langs de vijvers en door de tuinen van de abdij en genieten van de rustige sfeer van deze plek.
 5. De Japanse Tuin: Hoewel niet echt een wandelroute, is de Japanse Tuin in Hasselt een absoluut bezoek waard. Het biedt een oase van rust en schoonheid met zijn zorgvuldig aangelegde tuinen, vijvers en traditionele Japanse architectuur. Een wandeling door deze tuin is een zen-ervaring op zich.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.