Door de Kalmthoutse Heide 12

Door de Kalmthoutse Heide

Wandelen vanuit Kalmthout

12 km

12 km 2 uur 30 min
Antwerpse Kempen Antwerpen

De Kalmthoutse heide is echt een stukje ongerepte natuur dat je nog kan vinden in Vlaanderen en bovendien ook een van de grootse natuurgebieden van Vlaanderen. Dit natuurgebied strekt zich uit over de grens met Nederland en zorgt voor een geweldig uitgestrekt wandelgebied.

Op deze route verken je de zandige paden van het duinenlandschap die de Kalmthoutse heide te bieden heeft. Je kan hier eindeloos ver kijken omdat de begroeiing in dit landschap veelal aan de lage kant is. Onderweg zal je ontdekken dat er twee soorten heide zijn nl. de droge en natte heide maar kom je ook in aanraking met de duinen, vennen en bossen. Het mooie aan deze wandeling is dat dit een stiltegebied is waardoor je hier geen auto's noch bewoning zal zien.

Omdat deze natuur vrij kwetsbaar is moet je op de wandelpaden blijven. De wandelpaden zijn grotendeels onverhard kunnen soms vrij ruw overkomen, door de plassen, het loszand en andere ondergronden.

Als je aan de uitkijktoren passeert ga dan zeker eens naar boven, deze is open voor het publiek en zal je voorzien van een prachtig uitzicht over de heide.

12 km

2 uur 30 min

VERTREKPLAATS

Bezoekerscentrum De Vroente, Putsesteenweg 19, 2910 Essen

GPS-COÖRDINATEN

N 51.376977° E 4.448283°

BEWEGWIJZERING

GPS

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Door de Kalmthoutse Heide? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Kalmthout.

Kalmthoutse Heide - Schaap 8.2
8.2 km

Kalmthoutse Heide - Schaap

Kalmthoutse Heide - Duin 7.2
7.2 km

Kalmthoutse Heide - Duin

Kalmthoutse Heide - Bos 3.3
3.3 km

Kalmthoutse Heide - Bos

Grenspark Kalmthoutse Heide 8.6
8.6 km

Grenspark Kalmthoutse Heide

Kalmthoutse Heide - Mier 6.5
6.5 km

Kalmthoutse Heide - Mier

Kalmthoutse Heide - Ree 24
24 km

Kalmthoutse Heide - Ree

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.