×
Door de Kalmthoutse Heide select_check_box
directions_walk

Door de Kalmthoutse Heide

Wandelroute vanuit Kalmthout

De Kalmthoutse heide is echt een stukje ongerepte natuur dat je nog kan vinden in Vlaanderen en bovendien ook een van de grootse natuurgebieden van Vlaanderen. Dit natuurgebied strekt zich uit over de grens met Nederland en zorgt voor een geweldig uitgestrekt wandelgebied.

Op deze route verken je de zandige paden van het duinenlandschap die de Kalmthoutse heide te bieden heeft. Je kan hier eindeloos ver kijken omdat de begroeiing in dit landschap veelal aan de lage kant is. Onderweg zal je ontdekken dat er twee soorten heide zijn nl. de droge en natte heide maar kom je ook in aanraking met de duinen, vennen en bossen. Het mooie aan deze wandeling is dat dit een stiltegebied is waardoor je hier geen auto's noch bewoning zal zien.

Omdat deze natuur vrij kwetsbaar is moet je op de wandelpaden blijven. De wandelpaden zijn grotendeels onverhard kunnen soms vrij ruw overkomen, door de plassen, het loszand en andere ondergronden.

Als je aan de uitkijktoren passeert ga dan zeker eens naar boven, deze is open voor het publiek en zal je voorzien van een prachtig uitzicht over de heide.

Hoe werkt een gpx?
straighten

12 km

timer

2 uur 30 min

start
Start- en eindpunt: Bezoekerscentrum De Vroente, Putsesteenweg 19, 2910 Essen
share_location
GPS: 51.376977 4.448283
directions
Aanduiding: GPS
location_on
Provincie: Antwerpen
location_on
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Door de Kalmthoutse Heide? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Kalmthout.

Wandelingen Antwerpen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.