×
Beverdijkwandelroute select_check_box

© Westtoer APB - Jan D'Hondt

directions_walk
Routebordje Beverdijkwandelroute

Beverdijkwandelroute

Wandelroute vanuit Pollinkhove

De Beverdijkwandelroute in Pollinkhove is 8,2 kilometer lang en loopt in een lus. Je wandelt op de grens tussen de zandleemstreek en de polders langs de Ijzerbroeken. Op deze wandelroute ga je langs veel water en ontdek je het mooie landschap van de Westhoek.  Via het pitorestke Lo-Reninge ga je naar het sluizencomplex van Fintele. Geniet van deze 2 uur natuur.

Hoe werkt een gpx?
straighten

8.2 km

timer

1 uur 45 minuten

start
Start- en eindpunt: Kerk, Pollinkhovestraat, 8647 Pollinkhove
share_location
GPS: 50.970884 2.732432
directions
Aanduiding: Zeshoekige bordjes
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
Regio: Westhoek
not_accessible
Niet mogelijk met rolstoel
no_stroller
Niet mogelijk met buggy
pets
Mogelijk met hond
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Wandelnetwerk IJzervallei

De Beverdijkwandelroute maakt deel uit van het wandelnetwerk IJzervallei. Deze suggestie route is aangeboden door Westtoer en is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 200 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

Leuke plaatsjes in de buurt

B&B • Vleteren

Casa Querencia

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Beverdijkwandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Pollinkhove.

Wandelingen West-Vlaanderen

Christophe Odent - Ann De Cat · 2021-03-26 19:07:21

De wandelroute start aan de kerk in Pollinkhove, alwaar parking voorzien is. Je verlaat het rustige, landelijke dorp, waarbij het eerste straatje rechtsaf neemt, straatje dat je verder zal leiden naar de open velden en dit tot aan de Hullebrug. We draaien rechtsaf en volgen de Lovaart tot aan het sluizencomplex van de Fintele : voor ons een idyllisch plaatsje op de splitsing Lovaart-Ijzer. Picknick kan eventueel genomen worden bij het sluizencomplex, gezellig aan het water, of je kan je ook laten bedienen in één van de etablissementen in het gehucht : De Lisdodde, De Hooipiete, Bij de Witten. Voor de liefhebbers van watersport, kan je via de Hooipiete een bootje huren om efkes op de Ijzer te vertoeven en het landschap vanuit een ander oogpunt te bewonderen (meer info op https://www.hooipiete.be/nl/bootverhuur-lo-reninge). Het traject zet zich verder langs de oevers van de Ijzer en dit over de Vaartdijk (autovrij) tot aan de openbare weg alwaar je iets verder linksaf gaat om terug verder te trekken doorheen de Vlaamse Velden, deels verhard, deels niet verhard tot je terug aan de Hullebrug aankomt. We wandelen verder via het Lokanaal tot aan de sluis, slaan linksaf om terug Pollinkhove binnen te wandelen tot aan ons startpunt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.