Beverdijkwandelroute
8.2 km
Westtoer APB - Jan D'Hondt
Beverdijkwandelroute

Wandeling in Pollinkhove

(1)

De Beverdijkwandelroute in Pollinkhove is 8,2 kilometer lang en loopt in een lus. Je wandelt op de grens tussen de zandleemstreek en de polders langs de Ijzerbroeken. Op deze wandelroute ga je langs veel water en ontdek je het mooie landschap van de Westhoek.  Via het pitorestke Lo-Reninge ga je naar het sluizencomplex van Fintele. Geniet van deze 2 uur natuur.

8.2 km 1 uur 45 minuten Zeshoekige bordjes

 • Afstand: 8.2 km
 • Tijd: 1 uur 45 minuten
 • Provincie: West-Vlaanderen
 • Regio: Westhoek
 • Start- en eindpunt: Kerk, Pollinkhovestraat, 8647 Pollinkhove
 • Aanduiding: Zeshoekige bordjes
 • GPS: 50.970884 2.732432
 • Hoogste punt: 0
 • Laagste punt: 0
 • Totale stijging: 0
 • Totale daling: 0
Foto's

BeverdijkwandelrouteFoto 2 Christophe Odent & Ann De CatFoto 3 Christophe Odent & Ann De CatFoto 4 Christophe Odent & Ann De CatFoto 5 Christophe Odent & Ann De CatFoto 6 Christophe Odent & Ann De Cat


Beverdijkwandelroute getest door onze wandelexperts

Review wandeling Beverdijkwandelroute
Christophe Odent - Ann De Cat

De wandelroute start aan de kerk in Pollinkhove, alwaar parking voorzien is. Je verlaat het rustige, landelijke dorp, waarbij het eerste straatje rechtsaf neemt, straatje dat je verder zal leiden naar de open velden en dit tot aan de Hullebrug. We draaien rechtsaf en volgen de Lovaart tot aan het sluizencomplex van de Fintele : voor ons een idyllisch plaatsje op de splitsing Lovaart-Ijzer. Picknick kan eventueel genomen worden bij het sluizencomplex, gezellig aan het water, of je kan je ook laten bedienen in één van de etablissementen in het gehucht : De Lisdodde, De Hooipiete, Bij de Witten. Voor de liefhebbers van watersport, kan je via de Hooipiete een bootje huren om efkes op de Ijzer te vertoeven en het landschap vanuit een ander oogpunt te bewonderen (meer info op https://www.hooipiete.be/nl/bootverhuur-lo-reninge). Het traject zet zich verder langs de oevers van de Ijzer en dit over de Vaartdijk (autovrij) tot aan de openbare weg alwaar je iets verder linksaf gaat om terug verder te trekken doorheen de Vlaamse Velden, deels verhard, deels niet verhard tot je terug aan de Hullebrug aankomt. We wandelen verder via het Lokanaal tot aan de sluis, slaan linksaf om terug Pollinkhove binnen te wandelen tot aan ons startpunt.

Kaart PDF


Print onze handige overzichtskaart uit van deze wandelroute en neem hem mee op jouw tocht.

GPX


Download de gpx hier en zet hem op jouw gsm.
Meer info gpx en hoe te gebruiken.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Beverdijkwandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Pollinkhove.

Wandelingen West-Vlaanderen