Bethoosterse Broekenwandelroute
9.4 km
Westtoer APB
Bethoosterse Broekenwandelroute

Wandeling in Diksmuide (Esen)

(1)

Op de Bethoosterse Broekenwandelroute verken je twee verschillende landschappen in het Diksmuidse. in het eerste deel van de wandeling zal je wat klimwerk voor de kiezen krijgen, waar je beloond wordt met fantastische panorama's over de Westhoek. Halfweg de route kom je dan in de Bethoosterse Broeken, een zijvallei van de IJzervlakte. Het gebied herbergt een unieke fauna en flora.

Bekijk meer wandelingen in Diksmuide

9.4 km 1 uur 50 minuten Zeshoekige bordjes

 • Afstand: 9.4 km
 • Tijd: 1 uur 50 minuten
 • Provincie: West-Vlaanderen
 • Regio: Kust
 • Start- en eindpunt: Esenplein - Bij de Sint-Pieterskerk, 8600 Esen
 • Aanduiding: Zeshoekige bordjes
 • GPS: 51.029151 2.902869
 • Hoogste punt: 0
 • Laagste punt: 0
 • Totale stijging: 0
 • Totale daling: 0

Foto's

Bethoosterse BroekenwandelrouteFoto 2 Christophe Odent & Ann De CatFoto 3 Christophe Odent & Ann De CatFoto 4 Christophe Odent & Ann De CatFoto 5 Christophe Odent & Ann De CatFoto 6 Christophe Odent & Ann De CatFoto 7 Christophe Odent & Ann De CatFoto 8 Christophe Odent & Ann De CatFoto 9 Christophe Odent & Ann De CatFoto 10 Christophe Odent & Ann De CatFoto 11 Christophe Odent & Ann De CatFoto 12 Christophe Odent & Ann De CatFoto 13 Christophe Odent & Ann De CatFoto 14 Christophe Odent & Ann De CatFoto 15 Christophe Odent & Ann De CatFoto 16 Christophe Odent & Ann De Cat


Bethoosterse Broekenwandelroute getest door onze wandelexperts

Review wandeling Bethoosterse Broekenwandelroute
Christophe Odent - Ann De Cat

Startpunt is op het Esenplein alwaar parking voorzien is. Via een klein paadje tussen de huizen verlaat je onmiddellijk de bebouwde kom. Het eerste gedeelte van de wandeling is hoofdzakelijk op een verhard traject (niet autovrij), maar loont zeker de moeite om de streek te ontdekken. Je klimt geleidelijk door het mooie landschap tot je aan de horizon het Heuvelland ziet opdoemen : de kenners zullen aan hun oog de Kemmelberg zien verschijnen. Via rustige wegen wandel je tot aan de spoorweg, alwaar het mooiste gedeelte van de wandelroute start : de Bethoosterse Broeken (onderdeel van het Krekedal of de Handzamevallei, amper enkele meters boven de zeespiegel gelegen). Langs de spoorweg wandel je onverhard richting de broeken : aan de linkerkant bevinden zich de Bethoosterse Broeken, aan de rechterkant bevindt zich de Esenbroek. Geniet van het beschermde natuurdomein. Aan de brug bij de Handzamevaart kan eventueel eens halt gehouden worden (picknicktafel voorzien) : dit plaatsje heet Einsdijk, waar in ver vervlogen tijden een haventje was. Nadien kan je verder genieten van het traject dat zich een weg baant langsheen de Handzamevaart tot aan de openbare weg. Hier volgt een heel klein stukje (bijna niet noemenswaardig) openbare weg, waarna je terug de broeken betreed tot bijna in Esen, alwaar zich het startpunt bevindt. Het eerste stuk is voor de echte natuurliefhebbers misschien een beetje saai, maar daarom niet minder mooi. Het tweede stuk door de broeken is gewoonweg prachtig : puur natuur en zeker rustgevend (tip : neem eventueel uw verrekijker mee).

Kaart PDF


Print onze handige overzichtskaart uit van deze wandelroute en neem hem mee op jouw tocht.

GPX


Download de gpx hier en zet hem op jouw gsm.
Meer info gpx en hoe te gebruiken.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Bethoosterse Broekenwandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Diksmuide.

Wandelingen West-Vlaanderen