×
Bethoosterse Broekenwandelroute select_check_box

© Westtoer APB

directions_walk

Bethoosterse Broekenwandelroute

Wandelroute vanuit Esen

Op de Bethoosterse Broekenwandelroute verken je twee verschillende landschappen in het Diksmuidse. in het eerste deel van de wandeling zal je wat klimwerk voor de kiezen krijgen, waar je beloond wordt met fantastische panorama's over de Westhoek. Halfweg de route kom je dan in de Bethoosterse Broeken, een zijvallei van de IJzervlakte. Het gebied herbergt een unieke fauna en flora.

Bekijk meer wandelingen in Diksmuide

Hoe werkt een gpx?
straighten

9.4 km

timer

1 uur 50 minuten

start
Start- en eindpunt: Esenplein - Bij de Sint-Pieterskerk, 8600 Esen
share_location
GPS: 51.029151 2.902869
directions
Aanduiding: Zeshoekige bordjes
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
Regio: Kust
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Bethoosterse Broekenwandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Diksmuide.

Wandelingen West-Vlaanderen

Christophe Odent - Ann De Cat · 2021-03-26 11:54:15

Startpunt is op het Esenplein alwaar parking voorzien is. Via een klein paadje tussen de huizen verlaat je onmiddellijk de bebouwde kom. Het eerste gedeelte van de wandeling is hoofdzakelijk op een verhard traject (niet autovrij), maar loont zeker de moeite om de streek te ontdekken. Je klimt geleidelijk door het mooie landschap tot je aan de horizon het Heuvelland ziet opdoemen : de kenners zullen aan hun oog de Kemmelberg zien verschijnen. Via rustige wegen wandel je tot aan de spoorweg, alwaar het mooiste gedeelte van de wandelroute start : de Bethoosterse Broeken (onderdeel van het Krekedal of de Handzamevallei, amper enkele meters boven de zeespiegel gelegen). Langs de spoorweg wandel je onverhard richting de broeken : aan de linkerkant bevinden zich de Bethoosterse Broeken, aan de rechterkant bevindt zich de Esenbroek. Geniet van het beschermde natuurdomein. Aan de brug bij de Handzamevaart kan eventueel eens halt gehouden worden (picknicktafel voorzien) : dit plaatsje heet Einsdijk, waar in ver vervlogen tijden een haventje was. Nadien kan je verder genieten van het traject dat zich een weg baant langsheen de Handzamevaart tot aan de openbare weg. Hier volgt een heel klein stukje (bijna niet noemenswaardig) openbare weg, waarna je terug de broeken betreed tot bijna in Esen, alwaar zich het startpunt bevindt. Het eerste stuk is voor de echte natuurliefhebbers misschien een beetje saai, maar daarom niet minder mooi. Het tweede stuk door de broeken is gewoonweg prachtig : puur natuur en zeker rustgevend (tip : neem eventueel uw verrekijker mee).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.