×
Zannekinwandelroute select_check_box

© Westtoer APB

directions_walk

Zannekinwandelroute

Wandelroute vanuit Lampernisse

Hier in Lampernisse ook wel gekend als het "Stilste dorp" van Vlaanderen vanwege de unieke ligging te midden van de ijzerpolders kan je de rust opzoeken voor een mooie wandeling. De zannekinwandeling, genoemd naar lokale volksheld Nicolaas Zannekin die meestreed in de Guldensporenslag, is een route langsheen weilanden, akkers en sloten. Maar je zal hier ook geruime tijd door beschermd natuurschoon, gekenmerkt door  grillige kommen en talrijke kreekruggen. Dit alles samen brengt een enorm gevoel van rust en stilte. 

Bekijk meer wandelingen in Diksmuide (Lampernisse)

Hoe werkt een gpx?
straighten

6.5 km

timer

1 uur 15 minuten

start
Start- en eindpunt: Kerkplein, Zannekinstraat, 8600 Lampernisse
share_location
GPS: 51.03262 2.768169
directions
Aanduiding: Zeshoekige bordjes
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
Regio: Westhoek
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Zannekinwandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Lampernisse.

Wandelingen West-Vlaanderen

Evy&Jael · 2022-01-02 10:50:00

Heel mooie en rustige wandeling tussen de velden. Gedeeltelijk verhard en deels niet. Momenteel heel drassige periode maar hier voelt het best nog mee.
Doen we zeker nog eens!

Christophe Odent - Ann De Cat · 2021-03-31 13:41:11

Startplaats is op het dorpsplein bij de kerk, alwaar voldoende parking aanwezig is. Je wandelt onmiddellijk het landelijke dorpje uit om af te buigen in het landelijke vlakke landschap. De wandeling leek ons op het eerste zicht niet veelbelovend doordat de eerste kilometers over verkeersluwe landelijke wegen gaan. Eenmaal je deze verlaat begeef je je in de wijdse natuur, op smalle natuurpaadjes, je een weg banend langsheen de beekjes en dit tot bijna aan het startpunt ... prachtig. De wandeling situeert zich rond de Komgronden van Lampernisse (domein Agentschap Natuur en Bos).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.