Zannekinwandelroute
6.5 km
Westtoer APB
Zannekinwandelroute

Wandeling in Lampernisse

(2)

Hier in Lampernisse ook wel gekend als het "Stilste dorp" van Vlaanderen vanwege de unieke ligging te midden van de ijzerpolders kan je de rust opzoeken voor een mooie wandeling. De zannekinwandeling, genoemd naar lokale volksheld Nicolaas Zannekin die meestreed in de Guldensporenslag, is een route langsheen weilanden, akkers en sloten. Maar je zal hier ook geruime tijd door beschermd natuurschoon, gekenmerkt door  grillige kommen en talrijke kreekruggen. Dit alles samen brengt een enorm gevoel van rust en stilte. 

Bekijk meer wandelingen in Diksmuide (Lampernisse)

6.5 km 1 uur 15 minuten Zeshoekige bordjes

 • Afstand: 6.5 km
 • Tijd: 1 uur 15 minuten
 • Provincie: West-Vlaanderen
 • Regio: Westhoek
 • Start- en eindpunt: Kerkplein, Zannekinstraat, 8600 Lampernisse
 • Aanduiding: Zeshoekige bordjes
 • GPS: 51.03262 2.768169
 • Hoogste punt: 0
 • Laagste punt: 0
 • Totale stijging: 0
 • Totale daling: 0
Foto's

ZannekinwandelrouteFoto 2 Christophe Odent & Ann De CatFoto 3 Christophe Odent & Ann De CatFoto 4 Christophe Odent & Ann De CatFoto 5 Christophe Odent & Ann De CatFoto 6 Christophe Odent & Ann De CatFoto 7 Christophe Odent & Ann De CatFoto 8 Christophe Odent & Ann De CatFoto 9 Christophe Odent & Ann De CatFoto 10 Christophe Odent & Ann De CatFoto 11 Christophe Odent & Ann De CatFoto 12 Christophe Odent & Ann De Cat


Zannekinwandelroute getest door onze wandelexperts

Review wandeling Zannekinwandelroute
Christophe Odent - Ann De Cat

Startplaats is op het dorpsplein bij de kerk, alwaar voldoende parking aanwezig is. Je wandelt onmiddellijk het landelijke dorpje uit om af te buigen in het landelijke vlakke landschap. De wandeling leek ons op het eerste zicht niet veelbelovend doordat de eerste kilometers over verkeersluwe landelijke wegen gaan. Eenmaal je deze verlaat begeef je je in de wijdse natuur, op smalle natuurpaadjes, je een weg banend langsheen de beekjes en dit tot bijna aan het startpunt ... prachtig. De wandeling situeert zich rond de Komgronden van Lampernisse (domein Agentschap Natuur en Bos).

Kaart PDF


Print onze handige overzichtskaart uit van deze wandelroute en neem hem mee op jouw tocht.

GPX


Download de gpx hier en zet hem op jouw gsm.
Meer info gpx en hoe te gebruiken.

 1. Avatar Evy&Jael
  Evy&Jael2022-01-02 10:50:00

  Heel mooie en rustige wandeling tussen de velden. Gedeeltelijk verhard en deels niet. Momenteel heel drassige periode maar hier voelt het best nog mee.
  Doen we zeker nog eens!

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Zannekinwandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Lampernisse.

Wandelingen West-Vlaanderen