Ieperboog 14-18 fietsroute 36
© Westtoer APB - Jan D’Hondt

Ieperboog 14-18 fietsroute

Fietsroute vanuit Ieper

36 km

36 km 2 uur
Ieper Westhoek West-Vlaanderen

De Ieperboog, ook bekend als 'the Salient', is een historisch significant gebied dat zijn oorsprong vond in de Eerste Wereldoorlog, eind oktober 1914. Dit gebied, gelegen rond de Belgische stad Ieper, werd gekenmerkt door een boogvormig front, een direct resultaat van de intensieve gevechten tussen de geallieerde en Duitse legers. De troepen aan beide zijden groeven een uitgebreid netwerk van loopgraven en mijngangen, waardoor een onafgebroken frontlinie ontstond. Deze loopgraven waren essentieel voor de verdediging en aanvalstactieken in dit gebied.

Tussen mei 1915 en augustus 1917 bleef de situatie in de 'Kleine Ieperboog' relatief onveranderd, ondanks voortdurende gevechten en talrijke pogingen tot het doorbreken van de frontlinie. Gedurende deze periode sneuvelden naar schatting een half miljoen militairen, afkomstig van meer dan 50 verschillende nationaliteiten. Deze hoge tol maakte de Ieperboog tot een van de meest beruchte en dodelijke gevechtszones langs het Westelijke front in de Eerste Wereldoorlog.

Door middel van deze fietstocht kan je de historische frontlijnen rond Ieper verkennen. Deze route biedt een unieke gelegenheid om de slagvelden, gedenktekens, en musea te bezoeken, en zo meer te leren over de tragische geschiedenis en het immense offer dat gebracht werd in deze regio tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze ervaring biedt niet alleen een fysieke, maar ook een educatieve reis door een van de meest betekenisvolle plekken in de moderne geschiedenis.

36 km

2 uur

VERTREKPLAATS

Bezoekerscentrum voor Ieper en De Westhoek, Lakenhallen, Grote Markt 34, Ieper

GPS-COÖRDINATEN

N 50.851111° E 2.885556°

BEWEGWIJZERING

Zeshoekige bordjes

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Fietsroutes in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Ieperboog 14-18 fietsroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde routes in en rond Ieper.

Vredesfietsroute 45.3
45.3 km

Vredesfietsroute

WSO fietsroute 134.2
134.2 km

WSO fietsroute

Mijnenslag 14-18 fietsroute 43
43 km

Mijnenslag 14-18 fietsroute

Bakelandtfietsroute 49.8
49.8 km

Bakelandtfietsroute

Leuke plaatsjes in de buurt

Vakantiewoning Predikherenhof
Vakantieverblijf

Vakantiewoning Predikherenhof

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.