×
Grensleiefietsroute select_check_box

© Westtoer

directions_bike
Routebordje Grensleiefietsroute

Grensleiefietsroute

Fietsroute vanuit Wervik, Zonnebeke, Dadizele, Wevelgem, Menen

In het zuiden van de provincie vormt de Leie sinds de Vrede van Utrecht de grens met Frankrijk. Het jaagpad langs de Leie, evenals het nooit voltooide Kanaal Ieper – Komen, is vrij van autoverkeer. We peddelen door betoverende beekvalleien in de Gasthuisbossen. Terwijl we door het weelderige, golvende landschap fietsen, komen we geregeld unieke uitkijkpunten tegen. De imposante Basiliek van Dadizele tekent zich al van veraf af. Het Gemeentepark van Wevelgem ontstond ooit uit een kasteelpark. Vlakbij kronkelt de Leie, die we via de Barakken in Menen weer stroomopwaarts volgen, op weg naar het idyllische Leie-eiland De Balokken, waar we kunnen ontspannen op een heerlijk terras.

Deze fietsroute is als een aanbevolen lus opgenomen in de fietsnetwerkkaart van de Leiestreek. Er zal geen afzonderlijke brochure met kaart voor deze route worden gepubliceerd, maar de bewegwijzering zal behouden blijven voor fietsers die van plan zijn deze prachtige route te verkennen.

Hoe werkt een gpx?
straighten

57.8 km

timer

3 uur

start
Start- en eindpunt: Toerisme Wervik, Koestraat 63, 8940 Wervik
share_location
GPS: 50.775703 3.033645
directions
Aanduiding: Routebordje
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
Regio: Leiestreek
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0

Fietstochten in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Grensleiefietsroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde fietsroutes in en rond Wervik.

Fietsroutes West-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.