×
De kunst in Kapellenfietsroute

© Routezoeker

directions_bike

De kunst in Kapellenfietsroute

Fietsroute vanuit Schorisse

De K.I.K. (Kunst in Kapellen) fietsroute staat volledig in het teken van het rijke erfgoed en kunstzinnige pracht. Dit initiatief is ontstaan uit het creatieve brein van Ivan Adriaenssens en zijn collega's van de kerngroep cultuur. Samen met 18 getalenteerde kunstenaars uit Maarkedal hebben zij nieuw leven ingeblazen in de charmante kapellen en nissen die intrinsiek verbonden zijn met ons landschap.

De fietsroute heeft een lengte van 31 km en biedt een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Geniet van de kenmerkende heuvels van de Vlaamse Ardennen, waarbij de meest uitdagende beklimmingen nu heerlijk worden afgedaald. Toch vereist het nog steeds aandacht, maar het is veel gemakkelijker dan de omgekeerde richting. De start van de route bevindt zich bij de kerk van Schorisse. Langs de route kom je 15 kapelletjes tegen, terwijl je voor 4 kapelletjes even moet omrijden of afstappen. Dit maakt de ontdekkingstocht des te leuker en boeiender!

De fietsroutes zijn zo veel mogelijk langs de bestaande fietsknooppunten geleid. In gevallen waar de route afwijkt, is er extra bewegwijzering voorzien om je moeiteloos op het juiste pad te houden.

Hoe werkt een gpx?
straighten

31.4 km

timer

2 uur

start
Start- en eindpunt: Sint-Petruskerk Schorisse, Zottegemstraat, Maarkedal
share_location
GPS: 50.80569 3.67845
directions
Aanduiding: GPS of kaart
location_on
Provincie: Oost-Vlaanderen
location_on
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0

Leuke plaatsjes in de buurt

Vakantiehuis • Ronse

Vakantiewoning La Quitapenas

Vakantiehuis • Oudenaarde

KoppenHerberg

Vakantiehuis • Schorisse

Bosgat deel 1

Vakantiehuis • Schorisse

Bosgat Deel 2

Fietstochten in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de De kunst in Kapellenfietsroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde fietsroutes in en rond Maarkedal.

Fietsroutes Oost-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.