Top 5 wandelroutes Vlaams-Brabant

Wandeltip

De mooiste wandelingen in Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant biedt tal van prachtige wandelingen die natuurliefhebbers en avonturiers zullen betoveren. Verken het Zoniënwoud, een groen paradijs met zijn majestueuze beukenbomen en rustige paden. Breng een bezoek aan het historische stadje Diest en wandel langs de imposante vestingwerken. Geniet van de betoverende heidelandschappen in het Meerdaalwoud en ontdek de charmante dorpen van het Pajottenland. aat je verrassen door het schilderachtige Hageland met zijn glooiende wijngaarden en pittoreske dorpjes. Ontdek de pracht van de Demervallei en wandel langs kronkelende rivieren en groene valleien. Vlaams-Brabant biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid om te verkennen en te bewonderen tijdens wandelingen. Hier geven we jou alvast 5 mooie wandelingen in Vlaams-Brabant:

  1. Antitankgrachtwandeling - 11,7 km
  2. Hazendalwandeling (korte route) - 3,5 km
  3. Grimbergse kapellenwandeling - 10,6 km
  4. Wijngaardbergwandeling - 7,3 km
  5. Dikke beukwandeling - 13,2 km

Antitankgrachtwandeling

Ontdek de natuur die hier is ontstaan na de tweede wereldoorlog, Deze route genoemd naar de antitankgracht gordel om de Duitse tanks tegen te houden is ondertussen een levendige boel van natuur.

11,7
kilometer
150
minuten
Wespelaar
Sporthal Den Dijk, Dijkstraat 1
Ontdek de route

Hazendalwandeling

Deze korte maar pittige wandeling leid je door de vallei en over de hellingen van het Hazendal. In het dal loopt de IJse deze is de bron voor een aantal mooie vijvers die je zal ontdekken. De talrijke vijvers ontstonden door het werk van de kloosterlingen van de priorij van Groenendaal en later werden deze in opdracht van koning Leopold II nog verder uitgegraven in het kader van de verfraaiing van het Zoniënwoud.

3,5
kilometer
50
minuten
Hoeilaart
Station Groenendaal
Ontdek de route

Grimbergse kapellenwandeling

Ontdek Grimbergen en haar geschiedenis, op deze kappellen wandeling kom je meer te weten over hoe geloof echt deel uitmaakte in het leven van vroeger.

10,6
kilometer
140
minuten
Grimbergen
Pastoor Woutersstraat 1
Ontdek de route

Wijngaardbergwandeling

Maak kennis met de wijnstreek in hartje België, met deze wandeling in het Hageland kom je meer te weten over de Belgische wijnen en combineer je dat met een pittige wandeling over de flanken van de wijngaardberg.

7,3
kilometer
100
minuten
Wezemaal
Kerkstraat 16
Ontdek de route

Dikke beukwandeling

Deze route is een echte boswandeling waar je af en toe in aanraking komt met een helling. Maar er is hier ook voor de kleinste onder ons een mogelijkheid om zich uit te leven in de speeltuin van het everzwijnenbad. Verder is er ook nog een hondenlosloopzone.

13,2
kilometer
3
uur
Oud-Heverlee
Weertsedreef 16
Ontdek de route

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.