3 praktische dingen die je als enthousiaste wandelaar echt zou moeten hebben

Ben je een enthousiaste wandelaar en verkennen jouw voeten regelmatig één van de 3 mooiste Vlaamse provincies te voet? Dan heb je meer nodig dan alleen goede schoenen en een uitdagende wandelroute. Zoals waterdichte en ademende outdoor kleding en een goede camera op je telefoon. De routes in Vlaanderen voeren je namelijk langs tal van hotspots. Maar welke 3 praktische dingen zijn echt onmisbaar voor fanatieke wandelaars zoals jij?

Dit zijn dé must-haves voor fanatieke wandelaars

Natuurlijk denk je als wandelaar als eerste aan goed passende schoenen en kleding. Wandelen en hiken wordt namelijk pas echt leuk met een geschikte outfit. Naast deze voor de hand liggende voorwerpen zijn er nog een aantal dingen die deze sport leuker en aangenamer maken. Wij hebben 3 onmisbare items voor wandelaars op een rijtje gezet.

1. Schoenenrek voor wandelschoenen

Trek jij jouw schoenen uit bij de voordeur op de mat? Of laat je ze in de bijkeuken staan tot de volgende wandeling? Als je jouw wandelschoenen in goede conditie wilt houden, is een schoenenrek onmisbaar. Zeker als jouw schoenen nat zijn door de regen of de modder.

Ook na een wandeling tijdens een warme dag is het belangrijk om je wandelschoenen te laten luchten. Zo kun je bacteriegroei en schimmels voorkomen. Je wandelschoenen laten drogen of luchten kun je het beste doen in rekken. Omdat de schoenen van de grond af staan, kan de lucht circuleren. Het resultaat? Perfecte droge en frisse wandelschoenen.

Extra tip! Naast het feit dat het belangrijk is om je schoenen te laten luchten, is het nét zo van belang om je voeten tijdens het wandelen droog te houden. Talk ze bij voorkeur in met voetpoeder of talkpoeder. De kans op blaren en zweterige schoenen is dan veel kleiner.

2. Voetenbad met massagefunctie

Wanneer we te maken hebben met een teveel aan stress van onze dagelijkse bezigheden zoals werk, vrienden, financiën, familie etc. Dan kan wandelen de ideale uitweg zijn. Door te wandelen in de natuur realiseren we ons sneller dat de zaken die ons stress bezorgen niet altijd de grootste problemen zijn en dat we deze snel kunnen oplossen. Net zoals elke andere duursport biedt wandelen een uitlaatklep en de mogelijkheid om te reflecteren.

3. Warmtekussen voor je spieren

Wandelen tijdens het winterseizoen of tijdens de zomer? Hiken is niet alleen genieten, maar ook een beetje topsport. Ook je spieren kunnen dus wel wat extra verzorging gebruiken. Bijvoorbeeld met een warmtekussen. Deze kussens hebben verschillende warmtestanden.

De aangename warmte zorgt voor een optimale bloedcirculatie en ontspant de spieren. Spierstijfheid wordt daardoor verminderd en je lichaam kan veel sneller herstellen. Er zijn ook warmtekussens die je draadloos kunt gebruiken. Ideaal om mee te nemen tijdens een wandelvakantie, meerdaagse wandeltochten of tijdens een frisse avond op het terras.

Wil je ook wandelen met droge schoenen en ontspannen spieren?

Hoewel blarenpleisters, veters en inlegzooltjes misschien de eerste dingen zijn waaraan je denkt, mogen de bovenstaande items eigenlijk ook niet ontbreken aan jouw wandeluitrusting. Verleng de levensduur van je wandelschoenen met een schoenenrek, verwen je voeten na het wandelen met een voetenbad én blijf lekker warm met een kussen. Welke van de wandelroutes in Antwerpen of West Vlaanderen ga jij vandaag ontdekken?

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.