Zoet Waterwandeling 4.5

Zoet Waterwandeling

Wandelen vanuit Oud-Heverlee

Knooppunten Zoet Waterwandeling

4.5 km

4.5 km 1 uur Knooppunten Zoet Waterwandeling
Oud-heverlee Groene Gordel Vlaams-Brabant

De Zoet Waterwandeling, gelegen in het schilderachtige Zuid-Dijleland van Oud-Heverlee, is een uitstekende keuze voor een gezinsvriendelijke tocht. Deze suggestieroute van 4,5 kilometer is ideaal voor een dagje uit met de kinderen, waarbij ze volop kunnen genieten en spelen bij het Zoet Water, een charmante plek gelegen tussen het Heverleebos en het Kouterbos.

Een van de hoogtepunten op deze route is de Minnebron, een natuurlijke bron waar je heerlijk drinkbaar water kunt proeven. Dit unieke kenmerk voegt een extra dimensie toe aan je wandelervaring en is zowel verfrissend als educatief voor jong en oud.

Voor het starten van je wandeling kun je het beste parkeren tussen knooppunt 14 en 17. Deze wandeling biedt een perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid, ontspanning en plezier, en is bijzonder geschikt voor families die op zoek zijn naar een actieve en tegelijkertijd ontspannende dag in de buitenlucht.

Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker die de wonderen van Oud-Heverlee wilt verkennen, de Zoet Waterwandeling belooft een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. Pak je wandelschoenen, nodig je familie uit, en maak je klaar voor een avontuur vol plezier en natuurlijke pracht.

Te volgen knooppunten

De Zoet Waterwandeling maakt gebruik van het wandelnetwerk Zuid Dijleland een wandelnetwerk en kan je dus bewandelen aan de hand van de wandelknooppunten. Ben je nog niet vertrouwd met knooppunten? Lees hier hoe ze werken.

Wandelnetwerk Zuid Dijleland

De Zoet Waterwandeling maakt deel uit van het wandelnetwerk Zuid Dijleland. Deze suggestie route is aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant en is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 300 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

17
0 km
16
0.5 km
15
0.9 km
14
1.3 km
12
1.8 km
13
2.4 km
14
2.9 km
17
4.5 km

4.5 km

1 uur

VERTREKPLAATS

Parking Zoet Water, Maurits Noëstraat, 3050 Oud-Heverlee

GPS-COÖRDINATEN

N 50.82102° E 4.656753°

BEWEGWIJZERING

Knooppuntenborden

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Zoet Waterwandeling? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Oud-Heverlee.

Margijswandeling 8.3
8.3 km

Margijswandeling

Dikke Beukwandeling 13.2
13.2 km

Dikke Beukwandeling

Doode Bemdewandeling 5.6
5.6 km

Doode Bemdewandeling

Treinstapper Sint-Joris-Weert - Leuven 27
27 km

Treinstapper Sint-Joris-Weert - Leuven

Ruwaalwandeling 5.5
5.5 km

Ruwaalwandeling

Rollen door de bossen 4.5
4.5 km

Rollen door de bossen

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.