Dikke Beukwandeling 13.2

Dikke Beukwandeling

Wandelen vanuit Oud-Heverlee

Knooppunten Dikke Beukwandeling

13.2 km

13.2 km 3 uur Knooppunten Dikke Beukwandeling
Oud-heverlee Groene Gordel Vlaams-Brabant

Deze prachtige boswandeling door het Meerdaalwoud leidt je over kleine paadjes doorheen de verschillende bossen die het woud rijk is.  Hier en daar kan je op deze glooiende route eens een kuitenbijter tegenkomen.

Op deze route is er met het Everzwijnenbad ook een speelzone voor de kinderen aanwezig waar ze zich naar hartelust kunnen uitleven.

Te volgen knooppunten

De Dikke Beukwandeling maakt gebruik van het wandelnetwerk Zuid Dijleland een wandelnetwerk en kan je dus bewandelen aan de hand van de wandelknooppunten. Ben je nog niet vertrouwd met knooppunten? Lees hier hoe ze werken.

Wandelnetwerk Zuid Dijleland

De Dikke Beukwandeling maakt deel uit van het wandelnetwerk Zuid Dijleland. Deze suggestie route is aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant en is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 300 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

108
0 km
100
1 km
19
1.3 km
124
2.6 km
123
3.5 km
125
3.8 km
110
4.2 km
127
5.4 km
111
6.5 km
128
9.9 km
129
11 km
109
12.1 km
130
12.7 km
131
12.8 km
108
13 km

13.2 km

3 uur

VERTREKPLAATS

Speelberg parking, Weertsedreef 16, 3053 Oud-Heverlee

GPS-COÖRDINATEN

N 50.805128° E 4.663804°

BEWEGWIJZERING

Knooppuntenborden

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Dikke Beukwandeling Oud-Heverlee

Meerdaalwoud

Meerdaalwoud

Start van de dikke beukwandeling

De dikke beukwandeling start je best aan instapplaats speelbos. Van hieruit vertrek je voor een wandeling doorheen de velden en het bos, veel bos. In het begin van de route wordt je geleid langs velden en weides waar je een leuk open gevoel krijgt. Eenmaal je het pad verlaat, kom je uit op Holle weg. Deze weg komt uit aan wijndomein Chardonnay Meerdael. Hier kan je mits een afspraak eens langsgaan voor een tasting, rondleiding of gewoon een bezoek aan de shop. Heb je niet gebeld, dan kan je ook gewoon genieten van het uitzicht op de wijnranken en het achterliggende bos.

De Dikke Beuk

De Dikke Beuk

De Dikke Beuk

Na de wijnranken kom je aan de rand van het militaire domein waar DOVO is gehuisvest. Hier wandel je doorheen lange en grote beukendreven. Na ongeveer 5 kilometer wandelen is het tijd om eventjes stil te staan bij een bordje. Het bordje van de Dikke beuk. Want hier een klein beetje dieper in het bos kan je een bezoekje brengen aan een prachtige oude rakker. Deze 200 jaar oude knar van bijna 40 meter hoog, is met zo’n omtrek van 4 meter 88 niet op je eentje te omarmen. Maar met wat vrienden zou het wel moeten lukken.
Wil je onderweg eventjes pauzeren voor een kleine picknick of gewoon de beentjes laten rusten? Geen nood, bankjes vind je onderweg voldoende om eventjes te pauzeren. Hou er juist rekening mee dat er geen vuilbakken zijn in het bos en je dus al je afval dient mee te nemen tot het einde. Wijzelf vonden ongeveer halverwege een toffe stenen bank.
Deze stenen bank is ook het startsignaal van verandering in het bos. Je gaat wat weg van de beuken en komt in een naaldbos terecht. Dit zorgt voor wat extra variatie op deze route.

Let op

Eenmaal aan knooppunt 111 geraak je bij knooppunt 128 door knooppunt 758 te volgen. De gpx is juist, maar als je op kaart zou wandelen, kan dit verwarrend zijn. Er zijn hier 3 splitsingen. Hierna volg je dus 758.

Laatste stuk Dikke Beukwandeling

Na ongeveer 9 kilometer wandelen kom je terug aan een leuk bankje. Dit bankje ligt aan een kleine poel wat nog een extra element geeft aan het bos en aan je rustplaats. Na een mogelijke pauze is het tijd om wat te klimmen naar hoger gelegen delen van het bos.
Persoonlijk vond ik dit wel een tof momentje om die kuiten eventjes te voelen en het hart wat harder te doen slaan. Geen nood, de klim is eindig en voor je het weet is deze dan ook voorbij. Van hieruit is het nog eventjes genieten van de rust alvorens terecht te komen in de meer bewoonde wereld. Je komt op het pad waar de kleinsten zich volop kunnen uitleven op de talloze attracties die hier op hun weg liggen. Dit is dan ook het signaal dat het einde nabij is van deze deugddoende wandeltocht.

Kortom het Meerdaalwoud is de moeite voor iedereen en de dikke beukwandeling is een echte boswandeling waar iedere wandelaar van kan genieten.

Bankje Meerdaalwoud

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Dikke Beukwandeling? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Oud-Heverlee.

Treinstapper Sint-Joris-Weert - Leuven 27
27 km

Treinstapper Sint-Joris-Weert - Leuven

Zoet Waterwandeling 4.5
4.5 km

Zoet Waterwandeling

Margijswandeling 8.3
8.3 km

Margijswandeling

Dijle- en Lanewandeling 7.5
7.5 km

Dijle- en Lanewandeling

Doode Bemdewandeling 5.6
5.6 km

Doode Bemdewandeling

Rollen door de bossen 4.5
4.5 km

Rollen door de bossen

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.