Pannendorpwandelroute 8.1
© Westtoer APB

Pannendorpwandelroute

Wandeling vanuit Alveringem

Routebordje Pannendorpwandelroute

8.1 km

8.1 km 1 uur 45 min Routebordje Pannendorpwandelroute

Deze wandeling van acht kilometer start aan het Mout- en Brouwhuis De SnoeckVerken het landschap van rond Lovaart, breng een hulde aan de Belgische soldatenbegraafplaats en geniet van een aangename wandeling.  Je passeert daarnaast ook een oude dakpannenfabriek. De route leidt je naar Oeren waar de begraafplaats is, enkele hoevetjes en een café waar je gezellig kan genieten van een kop koffie.

8.1 km

1 uur 45 min

VERTREKPLAATS

Mout- en Brouwhuis De Snoek, Fortem 40, 8690 Alveringem

GPS-COÖRDINATEN

N 51.015531° E 2.726789°

BEWEGWIJZERING

Zeshoekige bordjes

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Pannendorpwandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Alveringem.
Wandelingen West-VlaanderenWandelingen Westhoek

Zannekinwandelroute 6.5
6.5 km

Zannekinwandelroute

Erfgoedwandelroute Lo 2.4
2.4 km

Erfgoedwandelroute Lo

Beverdijkwandelroute 8.2
8.2 km

Beverdijkwandelroute

Stadswandelroute Veurne 4.6
4.6 km

Stadswandelroute Veurne

Ringslotwandelroute 9
9 km

Ringslotwandelroute

Tweefronten wandelroute 17.4
17.4 km

Tweefronten wandelroute

Brabanthoekwandelroute 6.6
6.6 km

Brabanthoekwandelroute

Stuvetjes wandelroute 9
9 km

Stuvetjes wandelroute

Beoordeling(en) van deze route

  1. Christophe Odent - Ann De Cat

    Vanuit Fortem ga je onmiddellijk de brug over de Lovaart onder, waarbij de wijdse natuur aan je voeten ligt. Je volgt de Vaartstraat gedurende een paar honderd meter en dan verlaat je de bewoonde wereld om te flanneren tussen de open velden : het traject is deels op de (rustige) openbare weg en deels over smalle wandelpaadjes die je leiden naar de Leerzevaart en zich verder een weg slingeren tot aan de "Site Pannendorp", alwaar in de 18e eeuw een pannenfabriek gebouwd werd (infobord met tekst en uitleg ter plaatse). Op dit punt heb je het mooiste gedeelte van het traject gewandeld. De Lovaart wordt overgestoken, waarbij de wandeling verder gaat over het wandel/fietspad om dan af te buigen naar de openbare wegen (en dit tot aan de startplaats). In de verte zie je kerk van Oeren, waar het traject eventueel kan verlaten worden tot aan de kerk waar zich een Belgische Militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog ligt) of eens halt kan gehouden worden om te genieten in eetcafé "De Leute" (één van de oudste cafés in de Westhoek).

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.