×
Pannendorpwandelroute select_check_box

© Westtoer APB

directions_walk
Routebordje Pannendorpwandelroute

Pannendorpwandelroute

Wandelroute vanuit Alveringem

Deze wandeling van acht kilometer start aan het Mout- en Brouwhuis De SnoeckVerken het landschap van rond Lovaart, breng een hulde aan de Belgische soldatenbegraafplaats en geniet van een aangename wandeling.  Je passeert daarnaast ook een oude dakpannenfabriek. De route leidt je naar Oeren waar de begraafplaats is, enkele hoevetjes en een café waar je gezellig kan genieten van een kop koffie.

Hoe werkt een gpx?
straighten

8.1 km

timer

1 uur 45 min

start
Start- en eindpunt: Mout- en Brouwhuis De Snoek, Fortem 40, 8690 Alveringem
share_location
GPS: 51.015531 2.726789
directions
Aanduiding: Zeshoekige bordjes
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
Regio: Westhoek
pets
Mogelijk met hond
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Pannendorpwandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Alveringem.

Wandelingen West-Vlaanderen

Christophe Odent - Ann De Cat · 2021-03-29 11:40:27

Vanuit Fortem ga je onmiddellijk de brug over de Lovaart onder, waarbij de wijdse natuur aan je voeten ligt. Je volgt de Vaartstraat gedurende een paar honderd meter en dan verlaat je de bewoonde wereld om te flanneren tussen de open velden : het traject is deels op de (rustige) openbare weg en deels over smalle wandelpaadjes die je leiden naar de Leerzevaart en zich verder een weg slingeren tot aan de "Site Pannendorp", alwaar in de 18e eeuw een pannenfabriek gebouwd werd (infobord met tekst en uitleg ter plaatse). Op dit punt heb je het mooiste gedeelte van het traject gewandeld. De Lovaart wordt overgestoken, waarbij de wandeling verder gaat over het wandel/fietspad om dan af te buigen naar de openbare wegen (en dit tot aan de startplaats). In de verte zie je kerk van Oeren, waar het traject eventueel kan verlaten worden tot aan de kerk waar zich een Belgische Militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog ligt) of eens halt kan gehouden worden om te genieten in eetcafé "De Leute" (één van de oudste cafés in de Westhoek).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.