Oostendse Krekenwandelroute 14.9
© Bundy Photography

Oostendse Krekenwandelroute

Wandelen vanuit SteneZandvoorde

14.9 km

14.9 km 3 uur
Oostende(Stene) Kust West-Vlaanderen

De Oostendse Krekenwandelroute, een betoverende tocht vanuit Stene naar Zandvoorde, nodigt wandelaars uit om het prachtige krekengebied en de polders te verkennen over een afstand van 14,9 kilometer. Deze wandelroute biedt een overvloed aan fauna en flora, waarbij hoogtepunten zoals het Geuzenbos, de Grote Keignaert, de Zwaanhoek en Zandvoorde worden aangedaan. De kustwandeling, hoewel ze de zee niet rechtstreeks in het zicht brengt, belooft een verfrissende ervaring, doordrenkt met de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

De route is duidelijk gemarkeerd met zeshoekige bordjes en neemt wandelaars mee op een ontdekkingstocht langs schilderachtige plekjes, rijk aan diverse planten- en diersoorten. Het Geuzenbos, de Grote Keignaert en andere locaties bieden een prachtig decor voor een wandelervaring die doordrenkt is met de serene atmosfeer van de polders en het krekengebied.

Het krekenlandschap, met zijn kronkelende waterwegen en weelderige omgeving, vormt het decor voor deze boeiende tocht. De wandeling start op de parking van de kinderboerderij De Lange Schuur in Stene, waardoor het een toegankelijk beginpunt is voor wandelaars die deze betoverende route willen verkennen. Houd er rekening mee dat de wandeling niet geschikt is voor rolstoelen en kinderwagens, maar voor degenen die op zoek zijn naar een actieve en verkwikkende ervaring, biedt de Oostendse Krekenwandelroute een fascinerende ontdekkingsreis door het natuurlijke erfgoed van de regio.

14.9 km

3 uur

VERTREKPLAATS

Sportparklaan, Stene

GPS-COÖRDINATEN

N 51.19999° E 2.926121°

BEWEGWIJZERING

Zeshoekige bordjes

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

De Oostendse Krekenwandelroute: Een Natuurlijk Avontuur in Vlaanderen

Oostendse Kreken

© Westtoer

De Oostendse Krekenwandelroute is een verborgen juweel in de provincie West-Vlaanderen. Deze wandelroute biedt natuurliefhebbers en avonturiers de mogelijkheid om te genieten van de prachtige landschappen, rijke biodiversiteit en historische charme van de regio. Met een totale lengte van ongeveer 15 kilometer, is de tocht de perfecte manier om een dag in de natuur door te brengen en de schoonheid van Vlaanderen te verkennen.

De wandeling begint in het pittoreske dorpje Stene, net buiten Oostende. Dit gebied staat bekend om zijn historische betekenis, met sporen van oude nederzettingen die teruggaan tot de middeleeuwen. Voordat je aan de wandeling begint, is het de moeite waard om even rond te kijken in Stene en de charmante architectuur en geschiedenis van het dorp te bewonderen.

Terwijl je de wandelroute volgt, word je omringd door een divers scala aan natuurlijke landschappen. Een van de meest opvallende kenmerken van de route zijn de kreken, die een uniek ecosysteem vormen. Kreken zijn ondiepe waterpartijen die worden omgeven door rietvelden, moeraslanden en wilde bloemen. Deze gebieden zijn van onschatbare waarde voor de lokale flora en fauna, en bieden een thuis aan talloze vogelsoorten, waaronder reigers, eenden en zwanen. Het observeren van vogels in hun natuurlijke habitat is een hoogtepunt van de wandelroute en trekt vogelliefhebbers van over de hele wereld aan.

Zwaanhoek

© Westtoer

Naast de kreken biedt de Oostendse Krekenwandelroute ook een prachtig uitzicht op de uitgestrekte weilanden en akkers die het landschap sieren. Vooral in de lente en zomer komen deze velden tot leven met kleurrijke bloemen en wuivend gras. Het is niet ongewoon om onderweg kuddes grazende koeien of schapen tegen te komen, wat bijdraagt aan de landelijke charme van de wandeling.

Een ander hoogtepunt van de wandelroute is het wandelpad dat langs het historische Fort van Stene loopt. Dit fort, dat dateert uit de 17e eeuw, diende als verdedigingswerk tijdens verschillende oorlogen en conflicten. Tegenwoordig is het fort gerestaureerd en open voor het publiek. Bezoekers kunnen de geschiedenis van het fort ontdekken en genieten van het uitzicht vanaf de oude muren.

Onderweg zijn er ook gelegenheden voor ontspanning en picknicks. Langs de route zijn verschillende rustplaatsen en bankjes te vinden, waar wandelaars even kunnen pauzeren en genieten van de natuur om hen heen. Het is een geweldige plek om te genieten van een picknicklunch en te luisteren naar het gezang van vogels.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Oostendse Krekenwandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Stene.

Erfgoedwandelroute Oostende 5.5
5.5 km

Erfgoedwandelroute Oostende

Wandelen in Oostende 13.6
13.6 km

Wandelen in Oostende

Wandelen in Bredene 9
9 km

Wandelen in Bredene

Waterkantpad Bredene 11.5
11.5 km

Waterkantpad Bredene

Erfgoedwandelroute Bredene 4.1
4.1 km

Erfgoedwandelroute Bredene

Leuke plaatsjes in de buurt

Vakantiehuis Lappersfort - loft André
Vakantieverblijf

Vakantiehuis Lappersfort - loft André

Neptunus Nieuwpoort
B&B

Neptunus Nieuwpoort

Boutique Hotel Azur
Hotel

Boutique Hotel Azur

De kwetshage
Vakantieverblijf

De kwetshage

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.