Brouckmolenwandelroute 8.5
© Westtoer APB

Brouckmolenwandelroute

Wandelen vanuit Beveren-IJzerStavele

Routebordje Brouckmolenwandelroute

8.5 km

8.5 km 1 uur 45 min Routebordje Brouckmolenwandelroute
Westhoek West-Vlaanderen

Wandel doorheen de IJzerbroeken via rustige landwegen, graspaden en het jaagpad van de IJzer en ontdek het waterrijke landschap die dee regio rijk is. Op je route zal je kunnen genieten van mooie uitzichten en prachtige panorama's. Hier zal je natuurlijk ook langs de prachtige Brouckmolen uit 1872 passeren die met haar witte kleur niet de missen valt in het groene landschap. De Brouckmolenwandelroute is 8,5 kilomter lang en is aangeduid met zeshoekige bordjes van de wandeling. Je kan deze wandeling op twee plaatsen starten, aan de kerk in Beveren aan de Ijzer of aan de kerk in Stavele. 

8.5 km

1 uur 45 min

VERTREKPLAATS

Sint-Brigidaplein, 8691 Beveren-IJzer

GPS-COÖRDINATEN

N 50.938832° E 2.641102°

BEWEGWIJZERING

Zeshoekige bordjes

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Brouckmolenwandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Beveren-IJzer.

Dode IJzerwandelroute 7.1
7.1 km

Dode IJzerwandelroute

Provenade 8.6
8.6 km

Provenade

Brabanthoekwandelroute 6.6
6.6 km

Brabanthoekwandelroute

Beverdijkwandelroute 8.2
8.2 km

Beverdijkwandelroute

Sint-Sixtuswandelroute 7.7
7.7 km

Sint-Sixtuswandelroute

Ringslotwandelroute 9.6
9.6 km

Ringslotwandelroute

Leuke plaatsjes in de buurt

BeauVenue
Vakantieverblijf

BeauVenue

Vakantiewoning Predikherenhof
Vakantieverblijf

Vakantiewoning Predikherenhof

Casa Querencia
B&B

Casa Querencia

De Groene Boomgaard
Vakantieverblijf

De Groene Boomgaard

Charmehotel Manoir Ogygia
Hotel

Charmehotel Manoir Ogygia

Beoordeling(en) van deze route

  1. Christophe Odent - Ann De Cat

    Deze wandeling kan op 2 plaatsen gestart worden : ofwel aan de kerk in Beveren-Ijzer ofwel aan de kerk in Stavele. Wij kozen ervoor om te starten in Stavele. Je begint met te wandelen door het rustige dorp, waar je na een paar honderd meter reeds de bewoning verlaat. De wandeling gaat verder over de openbare weg (niet druk) terwijl je al met volle teugen kan genieten van het mooie, vlakke landschap. Eenmaal de openbare weg verlaten wordt, is de rest van de wandeling puur natuur, verhard/onverhard en autovrij (behalve het kleine stukje tot aan de kerk in Beveren-Ijzer). Via een wandelpad/fietspad flanneer je langs het beekje met in de verte reeds de kerktoren van Beveren-Ijzer in het zicht. Eenmaal aangekomen aan de Ijzer neem je de Kallebrug erover, en sla je links af waarbij een smal paadje je langsheen het water voert : geniet van de natuur en de rust die er heerst. Wanneer je de oever van de Ijzer verlaat ga je via een onverhard/autovrij paadje richting de dorpskern van Beveren-Ijzer. Je wandelt tot aan de ingang van de kerk, waarbij je rechtsomkeer dient te maken en het bordje met de pijl naar links volgt (je wandelt ongeveer 100 meter terug in de richting vanwaar je komt en neemt een smal straatje linksaf. Je wandelt (autovrij) verder door het landschap tot je weer aan de Kallebrug bent, alwaar je linksaf gaat en opnieuw de oevers van de Ijzer volgt. Geniet van het zicht met in de verte de Brouckmolen. Een eind verder heb je de keuze om gewoon de Ijzer te volgen, of een paadje linksaf te nemen tot aan de Brouckmolen (De Brouckmolen zoals je hem vandaag ziet is gebouwd in 1872. Deze molen maalt en draait nog regelmatig en dit meestal in het weekend. Deze kan bezocht worden : meer info te vinden op www.brouckmolen.be). Wij kozen om tot aan de molen te wandelen en dan terug te keren naar het wandelpad langs de Ijzer. Je gaat verder via het wandelpad (eigenlijk het Jaagpad) tot aan Stavelebrug, waar aan de rechterkant ’t Hof van Commerce ligt (quote vanop hun eigen website : Dé landelijke herberg en eetcafé van de Westhoek). Van daar af aan wandel je terug door het dorp tot aan de startplaats. We hebben echt genoten van deze wandeling : hoofdzakelijk autovrij, puur natuur en de rust die het traject uitstraalt.

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.