×
Brouckmolenwandelroute select_check_box

© Westtoer APB

directions_walk
Routebordje Brouckmolenwandelroute

Brouckmolenwandelroute

Wandelroute vanuit Beveren-IJzer, Stavele

Wandel doorheen de IJzerbroeken via rustige landwegen, graspaden en het jaagpad van de IJzer en ontdek het waterrijke landschap die dee regio rijk is. Op je route zal je kunnen genieten van mooie uitzichten en prachtige panorama's. Hier zal je natuurlijk ook langs de prachtige Brouckmolen uit 1872 passeren die met haar witte kleur niet de missen valt in het groene landschap. De Brouckmolenwandelroute is 8,5 kilomter lang en is aangeduid met zeshoekige bordjes van de wandeling. Je kan deze wandeling op twee plaatsen starten, aan de kerk in Beveren aan de Ijzer of aan de kerk in Stavele. 

Hoe werkt een gpx?
straighten

8.5 km

timer

1 uur 45 min

start
Start- en eindpunt: Sint-Brigidaplein, 8691 Beveren-IJzer
share_location
GPS: 50.938832 2.641102
directions
Aanduiding: Zeshoekige bordjes
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
Regio: Westhoek
not_accessible
Niet mogelijk met rolstoel
no_stroller
Niet mogelijk met buggy
pets
Mogelijk met hond
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Wandelnetwerk IJzervallei

De Brouckmolenwandelroute maakt deel uit van het wandelnetwerk IJzervallei. Deze suggestie route is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 200 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

Leuke plaatsjes in de buurt

B&B • Vleteren

Casa Querencia

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Brouckmolenwandelroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Beveren-IJzer.

Wandelingen West-Vlaanderen

Christophe Odent - Ann De Cat · 2021-03-24 17:43:00

Deze wandeling kan op 2 plaatsen gestart worden : ofwel aan de kerk in Beveren-Ijzer ofwel aan de kerk in Stavele. Wij kozen ervoor om te starten in Stavele. Je begint met te wandelen door het rustige dorp, waar je na een paar honderd meter reeds de bewoning verlaat. De wandeling gaat verder over de openbare weg (niet druk) terwijl je al met volle teugen kan genieten van het mooie, vlakke landschap. Eenmaal de openbare weg verlaten wordt, is de rest van de wandeling puur natuur, verhard/onverhard en autovrij (behalve het kleine stukje tot aan de kerk in Beveren-Ijzer). Via een wandelpad/fietspad flanneer je langs het beekje met in de verte reeds de kerktoren van Beveren-Ijzer in het zicht. Eenmaal aangekomen aan de Ijzer neem je de Kallebrug erover, en sla je links af waarbij een smal paadje je langsheen het water voert : geniet van de natuur en de rust die er heerst. Wanneer je de oever van de Ijzer verlaat ga je via een onverhard/autovrij paadje richting de dorpskern van Beveren-Ijzer. Je wandelt tot aan de ingang van de kerk, waarbij je rechtsomkeer dient te maken en het bordje met de pijl naar links volgt (je wandelt ongeveer 100 meter terug in de richting vanwaar je komt en neemt een smal straatje linksaf. Je wandelt (autovrij) verder door het landschap tot je weer aan de Kallebrug bent, alwaar je linksaf gaat en opnieuw de oevers van de Ijzer volgt. Geniet van het zicht met in de verte de Brouckmolen. Een eind verder heb je de keuze om gewoon de Ijzer te volgen, of een paadje linksaf te nemen tot aan de Brouckmolen (De Brouckmolen zoals je hem vandaag ziet is gebouwd in 1872. Deze molen maalt en draait nog regelmatig en dit meestal in het weekend. Deze kan bezocht worden : meer info te vinden op www.brouckmolen.be). Wij kozen om tot aan de molen te wandelen en dan terug te keren naar het wandelpad langs de Ijzer. Je gaat verder via het wandelpad (eigenlijk het Jaagpad) tot aan Stavelebrug, waar aan de rechterkant ’t Hof van Commerce ligt (quote vanop hun eigen website : Dé landelijke herberg en eetcafé van de Westhoek). Van daar af aan wandel je terug door het dorp tot aan de startplaats. We hebben echt genoten van deze wandeling : hoofdzakelijk autovrij, puur natuur en de rust die het traject uitstraalt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.