Kust wandelnetwerk

© Westtoer
Wandelroutes in Kust

Wandelen in het wandelnetwerk Kust

Aan de Belgische kust zijn er 3 wandelnetwerken: de Kustwandelroute, de Westkust en het Zwin.

Wandelnetwerk Kustwandelroute

De Kustwandelroute is een ware ontdekkingsreis langs de Belgische kust, waarbij wandelaars kunnen genieten van een gevarieerd landschap bestaande uit duinen, polders, slikken, schorren, de uitgestrekte zee en idyllische stranden. Deze route is echter niet alleen een viering van de natuurlijke schoonheid, maar biedt ook een fascinerende inkijk in het rijke maritieme erfgoed van de Vlaamse Kust. Het traject neemt je mee door onze boeiende oorlogsgeschiedenis en laat je de charme van de Belle Epoque-periode herbeleven.

De route bestaat uit twee hoofdassen: één die de kustlijn volgt en één die meer landinwaarts loopt. Tussen deze twee assen zijn handige verbindingspaden aangelegd, wat een vlotte en afwisselende wandelervaring mogelijk maakt. Deze paden lopen naadloos van de Franse grens tot aan de Nederlandse grens, waardoor wandelaars de unieke kans krijgen om de volledige lengte van de Vlaamse Kustlijn te verkennen. Met een indrukwekkende lengte van 180 kilometer strekt de route zich uit van De Panne in het westen tot Knokke-Heist in het oosten.

De Kustwandelroute is niet alleen een trekpleister voor natuurliefhebbers, maar ook voor liefhebbers van geschiedenis, cultuur en maritieme avonturen. Het biedt een unieke combinatie van serene natuurwandelingen en educatieve uitstapjes, waardoor het een ideale bestemming is voor een breed scala aan wandelaars. Of je nu geïnteresseerd bent in de natuurlijke wonderen van de Belgische kust, de historische verhalen wilt ontdekken, of simpelweg wilt genieten van de frisse zeelucht, de Kustwandelroute biedt voor elk wat wils.

Wandelen in Blankenberge 8.2
8.2 km

Wandelen in Blankenberge

Wandelen in Middelkerke-Westende 16.5
16.5 km

Wandelen in Middelkerke-Westende