De Merode wandelnetwerk

Wandelroutes in De Merode

Wandelen in het wandelnetwerk De Merode

Het wandelnetwerk De Merode is onlangs sterk uitgebreid met 170 km nieuwe wandeltrajecten op het grondgebied van de gemeenten Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem en Diest.

Het wandelnetwerk De Merode omvat maar liefst 700 kilometer aan wandelpaden die je meenemen door prachtige natuurgebieden, historische plaatsen en pittoreske dorpjes. Het netwerk strekt zich uit over de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg en biedt eindeloze mogelijkheden om te genieten van de rust en schoonheid van het platteland. Het wandelnetwerk biedt een naadloze overgang van de vlakke Kempen naar het heuvelachtige Hageland.

De routes zijn zorgvuldig uitgestippeld en goed bewegwijzerd, waardoor het gemakkelijk is om je weg te vinden. Je kunt kiezen uit korte wandelingen van enkele kilometers tot langere tochten voor de echte avonturiers. Onderweg kom je langs prachtige kastelen, abdijen, bossen, heidegebieden en velden, waardoor elke wandeling een unieke ervaring wordt.

Het wandelnetwerk De Merode is ideaal voor gezinnen, natuurliefhebbers en geschiedenisfanaten. Het biedt een geweldige gelegenheid om te genieten van de rustige omgeving, de lokale cultuur te ontdekken en te genieten van de prachtige landschappen. Dus trek je wandelschoenen aan en verken de betoverende schoonheid van De Merode!

Konijnenbergwandeling 12.4
12.4 km

Konijnenbergwandeling

Demervalleiwandeling Aarschot 14.6
14.6 km

Demervalleiwandeling Aarschot

Kelbergenwandeling 8.2
8.2 km

Kelbergenwandeling

Deurnewandeling 9.6
9.6 km

Deurnewandeling

Norbertijnenwandeling 9.3
9.3 km

Norbertijnenwandeling

Asdonkwandeling - Groen 2.3
2.3 km

Asdonkwandeling - Groen

Asdonkwandeling - Blauw 4.3
4.3 km

Asdonkwandeling - Blauw

Demerbroekenwandeling rood 8.9
8.9 km

Demerbroekenwandeling rood

Demerbroekenwandeling oranje 6.7
6.7 km

Demerbroekenwandeling oranje

Testeltwandeling 8.1
8.1 km

Testeltwandeling

Pelgrimswandeling 11.9
11.9 km

Pelgrimswandeling