×

Fietsroutes in Bosland

Tussen de Noord-Limburgse gemeenten Hechtel-Eksel en Pelt, vindt u het prachtige natuurgebied Bosland. Met ongeveer 5000 hectare aan avontuurlijk bosgebied, kan dit het grootste avonturenbos van Vlaanderen genoemd worden. Voor kinderen is dit natuurgebied een ware belevenis, omdat men zich steeds heeft ingeleefd in welke avonturen de kinderen het meeste zal aanspreken. Hierdoor hebben de kinderen in uw familie de tijd van hun leven en zullen zij op bosexpeditie en schattenjacht gaan.

Fietstochten Bosland

Ook voor volwassenen valt er een flink fietsavontuur te beleven en kunt u gaan genieten van nieuwe fietsinnovaties in het fietsroutenetwerk Limburg, zoals bijvoorbeeld de fietsroute ‘Fietsen door de bomen’ in Pijnven. Over een 700 meter lange fietsbrug laveert u tussen boomkruinen met een geleidelijke stijging van ruim drie procent en fiets u wel tien meter de hoogte in, waardoor u zich letterlijk tussen de boomkruinen begeeft.

Gaat u liever op de romantische tour, dan vindt u fietstochten op onze website waar u kunt beleven hoe de bekende schilder Pieter Bruegel de Oude steeds zijn inspiratie wist te vinden voor zijn prachtige kunstwerken. Onderweg kunt u genieten van reproducties van zijn werk, die samensmelten met de omgeving dat diende als zijn inspiratiebron. Door de Peerse bossen fietst u langs schilderachtige vergezichten, prachtige landerijen, prehistorische grafheuvels en pittoreske dorpjes.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.