Fietsen door de bomen - Bosland 36

Fietsen door de bomen - Bosland

Knooppunt fietsroute vanuit Hechtel-Eksel

Knooppunten Fietsen door de bomen - Bosland

36 km

36 km 2 uur Knooppunten Fietsen door de bomen - Bosland
Bosland Limburg

De fietstocht 'Fietsen door de Bomen' in Nationaal Park Bosland biedt een unieke ervaring in het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen. Deze 36 kilometer lange, vlakke route voert je door schaduwrijke bossen, open heide en graslanden. Hoogtepunt is het traject bij knooppunt 272, waar je letterlijk tussen de boomtoppen door fietst. Dit architectonische kunstwerk stelt je in staat de natuur vanuit een ander perspectief te beleven. Verderop kom je langs de Duitse Militaire Begraafplaats in Lommel, een plaats van bezinning. Deze route combineert natuurlijke schoonheid met cultureel erfgoed, waardoor het een memorabele ervaring wordt.

Te volgen knooppunten

De Fietsen door de bomen - Bosland maakt gebruik van een fietsnetwerk een fietsnetwerk en kan je dus volgen aan de hand van de fietsknooppunten. Op elk kruispunt of splitsing staat er een knooppunt en/of verwijzing naar het volgende knooppunt. De knooppuntroute kan je altijd in de twee richtingen volgen.

515
258
257
272
255
264
265
229
253
254
256
257
258
515

36 km

2 uur

VERTREKPLAATS

Parking De Schans Schansplein, Hechtel-Eksel

GPS-COÖRDINATEN

N 51.126229° E 5.359986°

BEWEGWIJZERING

Knooppunten

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Langs van deze route

Fietsen door de bomen

Fietsen door de bomen

'Fietsen door de Bomen' in Nationaal Park Bosland is een spectaculaire fietstocht voor het hele gezin. Dit unieke pad brengt je via een ingenieuze dubbele cirkelvormige constructie tot 10 meter hoogte, waar je tussen de boomtoppen door fietst. De 700 meter lange route bij knooppunt 272 laat je de natuur op een bijzondere manier beleven: dichtbij, midden tussen de dennenbomen. De ervaring is vergelijkbaar met 'Fietsen door het Water' in Bokrijk, en combineert avontuur met de sereniteit van de natuur.

Leyssensmolen

Leyssensmolen

Bezoek de Leyssensmolen in Lommel, een historische korenmolen met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1797. Oorspronkelijk gebouwd in Olmen, is deze 26 ton wegende constructie maar liefst drie keer verplaatst. Hij staat nu in Kattenbos, waar je kunt genieten op het omringende grasveld en de picknickbankjes. Tijdens open draaidagen laten de molenaars je zien hoe de molen werkt en vertellen ze over zijn verleden. Neem zeker een zakje ambachtelijk gemalen meel mee!

Duitse militaire begraafplaats

  © Els Liekens

Duitse militaire begraafplaats

De Duitse oorlogsbegraafplaats in Lommel is de grootste van West-Europa voor slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog, met meer dan 39.000 soldaten die hier rusten. Gelegen in een zorgvuldig onderhouden park van 16 hectare, biedt de begraafplaats een plek van bezinning. Gidsen zijn beschikbaar om de persoonlijke verhalen achter de namen te delen. Nabij ligt het fietscafé Hof Ten Vrede, perfect voor een lokale snack of drankje na je bezoek.

Fietsroutes in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Fietsen door de bomen - Bosland? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde routes in en rond Hechtel-Eksel.

Bruegelfietsroute 42.3
42.3 km

Bruegelfietsroute

Dwars door de boomtoppen van Bosland 61
61 km

Dwars door de boomtoppen van Bosland

Het land van bier, melk en honing - rode route 14
14 km

Het land van bier, melk en honing - rode route

Actueel mijnverleden 61
61 km

Actueel mijnverleden

Tramroute 13
13 km

Tramroute

Leuke plaatsjes in de buurt

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.