Kezelbergfietsroute 54.8
© Westtoer

Kezelbergfietsroute

Fietsroute vanuit Izegem, Ingelmunster, Lendelede, Ledegem, Dadizele

Routebordje Kezelbergfietsroute

54.8 km

54.8 km 3 uur Routebordje Kezelbergfietsroute
Leiestreek West-Vlaanderen

Het Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof is ontstaan uit de samenvoeging van twee kasteelparken die eigendom waren van twee broers. Onze fietstocht leidt ons naar het hart van Izegem, waar het bezoekerscentrum Eperon d’Or een gedetailleerd overzicht biedt van de geschiedenis van de stad, die bekend staat om haar borstel- en schoenenindustrie. Na een kort bezoek aan het Kanaal Roeselare – Leie, verkennen we het agrarische centrum van West-Vlaanderen.

Het nog jonge Patrijzenbos in Lendelede verwelkomt ons als een permanent speelbos, terwijl we bij het Capellehof in Rollegem-Kapelle een pauze nemen voordat we de Kezelbergroute betreden. Deze oude spoorweg is omgetoverd tot een fietspad dat ons verder leidt. Een stop bij de Basiliek in Dadizele geeft ons de gelegenheid om kort binnen te kijken, terwijl we in Moorslede genieten van het adembenemende uitzicht rondom Wijngoed Mikken.

Terugkerend naar Izegem, passeren we het recent aangeplante Koekuitbosje voordat we onze weg vervolgen. Het is goed om te weten dat deze fietsroute als suggestielus is geïntegreerd op de fietsnetwerkkaart Leiestreek. Hoewel er geen aparte folder met kaart voor deze route wordt uitgebracht, blijft de bewegwijzering wel behouden voor fietsers die deze mooie tocht willen ervaren.

54.8 km

3 uur

VERTREKPLAATS

Eperon d’Or, Prins Albertlaan 5, 8870 Izegem

GPS-COÖRDINATEN

N 50.921338° E 3.211758°

BEWEGWIJZERING

Routebordje

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Fietsroutes in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Kezelbergfietsroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde routes in en rond Izegem.

Fietsen vanuit Lendelede 40
40 km

Fietsen vanuit Lendelede

Wastinefietsroute 52.4
52.4 km

Wastinefietsroute

Eco-cyclo tour Roeselare 38.5
38.5 km

Eco-cyclo tour Roeselare

Leuke plaatsjes in de buurt

B&B Herenhuis
B&B

B&B Herenhuis

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.