×
Kezelbergfietsroute

© Westtoer

directions_bike
Routebordje Kezelbergfietsroute

Kezelbergfietsroute

Fietsroute vanuit Izegem, Ingelmunster, Lendelede, Ledegem, Dadizele

Het Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof is ontstaan uit de samenvoeging van twee kasteelparken die eigendom waren van twee broers. Onze fietstocht leidt ons naar het hart van Izegem, waar het bezoekerscentrum Eperon d’Or een gedetailleerd overzicht biedt van de geschiedenis van de stad, die bekend staat om haar borstel- en schoenenindustrie. Na een kort bezoek aan het Kanaal Roeselare – Leie, verkennen we het agrarische centrum van West-Vlaanderen.

Het nog jonge Patrijzenbos in Lendelede verwelkomt ons als een permanent speelbos, terwijl we bij het Capellehof in Rollegem-Kapelle een pauze nemen voordat we de Kezelbergroute betreden. Deze oude spoorweg is omgetoverd tot een fietspad dat ons verder leidt. Een stop bij de Basiliek in Dadizele geeft ons de gelegenheid om kort binnen te kijken, terwijl we in Moorslede genieten van het adembenemende uitzicht rondom Wijngoed Mikken.

Terugkerend naar Izegem, passeren we het recent aangeplante Koekuitbosje voordat we onze weg vervolgen. Het is goed om te weten dat deze fietsroute als suggestielus is geïntegreerd op de fietsnetwerkkaart Leiestreek. Hoewel er geen aparte folder met kaart voor deze route wordt uitgebracht, blijft de bewegwijzering wel behouden voor fietsers die deze mooie tocht willen ervaren.

Hoe werkt een gpx?
straighten

54.8 km

timer

3 uur

start
Start- en eindpunt: Eperon d’Or, Prins Albertlaan 5, 8870 Izegem
share_location
GPS: 50.921338 3.211758
directions
Aanduiding: Routebordje
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
Regio: Leiestreek
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0

Leuke plaatsjes in de buurt

B&B • Izegem

B&B Herenhuis

Fietstochten in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Kezelbergfietsroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde fietsroutes in en rond Izegem.

Fietsroutes West-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.