Vlaanderenroute - Icoonfietsroute 962
© Visit Flanders

Vlaanderenroute - Icoonfietsroute

Fietsroute vanuit Nieuwpoort-Bad

Routebordje Vlaanderenroute - Icoonfietsroute

962 km

962 km 44 uur Routebordje Vlaanderenroute - Icoonfietsroute
Nieuwpoort(Nieuwpoort-Bad) West-Vlaanderen

Verken de prachtige en unieke Vlaanderenroute, een meesterwerk dat de parels van alle Vlaamse regio's met elkaar verbindt in een onvergetelijk meerdaags fietsavontuur. Zadel je fiets en bereid je voor op een epische reis dwars door het hart van Vlaanderen. Deze unieke route is als een schilderachtig palet waarop de diversiteit van het landschap zich uitstrekt van uitgestrekte velden tot kronkelende rivieroevers en majestueuze bossen. Met elke pedaalslag ontvouwt zich een nieuw hoofdstuk van deze reis, doordrenkt met de geschiedenis en cultuur van deze regio.

Of je nu een fervente fietser bent die hunkert naar uitdagende meerdaagse tochten of gewoon wilt genieten van ontspannende ritjes, de Vlaanderenroute belooft een meeslepende ervaring die je verbeelding prikkelt en je hart sneller doet slaan. Maak je klaar om meerdere dagen lang de weg op te gaan en de betovering van Vlaanderen te ontdekken, alles vanaf je trouwe tweewieler.

Ontdek alle icoonfietsroutes

962 km

44 uur

VERTREKPLAATS

Paul Orbanpromenade, 8620 Nieuwpoort

GPS-COÖRDINATEN

N 51.15001° E 2.72754°

BEWEGWIJZERING

Vlaanderenroute bordje

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Langs van deze route

Natuurgebied - Ijzermonding

  © Westtoer

Natuurgebied - Ijzermonding

Bij Nieuwpoort mondt de IJzer rechtstreeks uit in zee, waar zout en zoet water samenkomen en een unieke biotoop vormen met slikken, schorren, duinen, strand en polders. Geniet van de natuurpracht van de IJzermonding via een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden, met handige infopanelen die je alles vertellen over dit bijzondere natuurgebied.

Let op: Je kan het natuurgebied bereiken met de veerboot tussen Nieuwpoort Centrum en de IJzermonding vaart alleen in de weekenden, op feestdagen en tijdens schoolvakanties.

Lees meer

Vuurtoren Nieuwpoort

  © Westtoer

Vuurtoren Nieuwpoort

Op de rechteroever van de IJzer, te midden van het natuurreservaat De IJzermonding, staat de karakteristieke Vuurtoren van Nieuwpoort. Dit vertrouwde baken voor het vaarverkeer is het vierde in een reeks van vuurtorens, waarvan de eerdere drie, inclusief de middeleeuwse Vierboete, verloren gingen door oorlogsgeweld in de 20e eeuw.

De huidige Vuurtoren werd op 21 maart 1949 officieel in gebruik genomen. De lichtinstallatie, daterend uit de jaren 1923-1926, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog veilig naar Parijs gebracht en later in de nieuwe toren geïnstalleerd. Vandaag de dag blijft de Vuurtoren een symbool van veiligheid en continuïteit voor de Nieuwpoortse haven.

Lees meer

Fietsroutes in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Vlaanderenroute - Icoonfietsroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde routes in en rond Nieuwpoort-Bad.

Op ontdekking in Nieuwpoort 33.9
33.9 km

Op ontdekking in Nieuwpoort

Frontroute 14-18 Icoonfietsroute 100
100 km

Frontroute 14-18 Icoonfietsroute

Cogge-Geeraert fietsroute 42.8
42.8 km

Cogge-Geeraert fietsroute

Archeologische fietstocht Koksijde 28.6
28.6 km

Archeologische fietstocht Koksijde

Schoorbakke fietsroute 45.7
45.7 km

Schoorbakke fietsroute

Leuke plaatsjes in de buurt

Neptunus Nieuwpoort
B&B

Neptunus Nieuwpoort

Duin- en zeezicht
Vakantieverblijf

Duin- en zeezicht

Hotel domein Westhoek
Hotel

Hotel domein Westhoek

WOWie & Germain
Vakantieverblijf

WOWie & Germain

Dunehotel
Hotel

Dunehotel

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.