×

Wandelen in Wallonië

Wallonië staat bekend om zijn prachtige natuur, bossen, heuvels en rivieren. Wandelen is de perfecte manier om de natuur en omgeving te verkennen en te genieten van al het moois dat het te bieden heeft. Er zijn tal van wandelroutes in Wallonië, variërend van korte wandelingen tot langeafstandsroutes. De regio biedt een diversiteit aan landschappen en routes, van de Hoge Venen in het oosten tot de Ardennen in het zuiden. Onderweg kun je genieten van adembenemende uitzichten, historische bezienswaardigheden, lokale gerechten en gezellige stadjes en dorpjes. Of je nu een beginner of ervaren wandelaar bent, Wallonië heeft voor elk wat wils.

Luxemburg

Te voet door de provincie Luxemburg? De Luxemburgse Ardennen zijn een natuuurlijk paradijs voor elke wandelaar die tegen wat hevuels kan. Bekijk hier de mooiste wandelroutes via onze foto's en tips.

8 routes

Luik

Bekijk de mooiste wandelingen in de buurt van Luik en de provincie. Luik heeft heel wat idyllische streken waar je heerlijk kan wandelingen door prachtige natuurgebieden en pittoreske dorpjes.

3 routes

Waals-Brabant

Wandelen in de voetsporen van Napoleon? Combineer je graag een wandeltocht door de natuur met een duik in de geschiedenis? Dan is de provincie Waals-Brabant zeker iets voor jou. Ontdek alle wandelingen.

3 routes

Henegouwen

Wil je gaan wandelen in Henegouwen en deze provincie ontdekken? Bekijk hier de beste wandelingen in deze streek. Bekijk monze tips en foto’s en vind de perfecte route voor je volgende avontuur.

3 routes

Namen

Kom onder andere het gebied Stromen en Rivieren ontdekken in de provincie Namen. Of wil je een wandeling doen in de regio Lacs au Pays des Valllées? Ontdek alle routes hier.

0 routes

Top 10 wandelingen in Wallonië

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.