Piervenshoekwandeling 6.2

Piervenshoekwandeling

Wandelen vanuit Keerbergen

Knooppunten Piervenshoekwandeling

6.2 km

6.2 km 1 uur 25 min Knooppunten Piervenshoekwandeling
Groene Gordel Vlaams-Brabant

De Piervenshoekwandeling nodigt je uit voor een ontdekkingstocht in de schilderachtige "uithoek" van Keerbergen. Deze wandelroute leidt je langs de kronkelende oevers van de Dijle, een idyllisch landschap dat zowel rust als natuurlijke schoonheid biedt.

Tijdens je wandeling kom je langs fascinerende historische overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. Je pad voert je langs een 3 km lange antitankgracht en een imposante bunker, stille getuigen van het roerige verleden. Deze historische elementen voegen een extra dimensie toe aan je wandelervaring.

Een ander hoogtepunt van de route is de Hansbrug, een prachtige brug die niet alleen een charmante oversteek biedt, maar ook een perfecte fotolocatie is om de schoonheid van de omgeving vast te leggen.

Bereid je voor op een mooie wandeldag waarbij je de rust en het erfgoed van Keerbergen op een bijzondere manier kunt ontdekken.

Te volgen knooppunten

De Piervenshoekwandeling maakt gebruik van het wandelnetwerk Demer en Dijle een wandelnetwerk en kan je dus bewandelen aan de hand van de wandelknooppunten. Ben je nog niet vertrouwd met knooppunten? Lees hier hoe ze werken.

Wandelnetwerk Demer en Dijle

De Piervenshoekwandeling maakt deel uit van het wandelnetwerk Demer en Dijle. Deze suggestie route is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 340 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

900
99
98
97
900

6.2 km

1 uur 25 min

VERTREKPLAATS

Piervenshoekstraat, 3140 Keerbergen

GPS-COÖRDINATEN

N 50.98961° E 4.64528°

BEWEGWIJZERING

Rechthoekige bordjes met rode opdruk

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Piervenshoekwandeling? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Keerbergen.

Broekeleiwandeling 6.2
6.2 km

Broekeleiwandeling

Zegbroekwandeling - Groen 7.8
7.8 km

Zegbroekwandeling - Groen

Dijlevalleiwandeling 12.5
12.5 km

Dijlevalleiwandeling

Antitankgrachtwandeling 11.7
11.7 km

Antitankgrachtwandeling

Bomenwandeling 6.2
6.2 km

Bomenwandeling

Demer- en Dijlewandeling 12
12 km

Demer- en Dijlewandeling

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.