Moorsemwandeling 9.2
© Els Liekens

Moorsemwandeling

Wandelen vanuit Betekom

9.2 km

9.2 km 2 uur
Begijnendijk Hageland Vlaams-Brabant

De Moorsemwandeling is een sfeervolle en goed bewegwijzerde route die je meeneemt door de rijke geschiedenis en het natuurschoon rondom Moorsem. Tijdens deze tocht ontdek je niet alleen de prachtige landschappen, maar kom je ook langs markante historische plekken die het verhaal van de regio vertellen.
De wandeling voert je ook langs het huis van professor Scharpé, een belangrijk figuur in de Vlaamse ontvoogdingsstrijd. Het is fascinerend om langs de woning te lopen van iemand die niet alleen een sleutelrol speelde in de Vlaamse geschiedenis, maar ook leermeester was van bekende figuren zoals Ernest Claes. Het brengt de geschiedenis dichterbij en maakt de wandeling extra bijzonder.

Een ander opmerkelijk deel van de route is de beklimming van de Molenberg. Deze heuvel biedt niet alleen een aangename fysieke uitdaging, maar beloont je ook met de indrukwekkende ruïne van de oude Torenmolen op de top. De molenruïne, strategisch gelegen aan het kruispunt van vier holle wegen, biedt een prachtig uitzicht over de omgeving en is een ideale plek om even te pauzeren en te genieten van het landschap.

Ten slotte leidt de Moorsemwandeling je langs de historische tramroute, het voormalige tramspoor dat Mechelen met Aarschot verbond. Deze route is doordrenkt van geschiedenis en vormt een uniek onderdeel van de wandeling, waarbij je je bijna kunt voorstellen hoe de tram hier vroeger reed, een levendige verbinding vormend tussen de dorpen.

9.2 km

2 uur

VERTREKPLAATS

Sportcentrum De Tumkens, Pastoor Pitetlaan 30, 3130 Betekom

GPS-COÖRDINATEN

N 50.98715° E 4.78545°

BEWEGWIJZERING

Zeshoekige bordjes

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Moorsemwandeling? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Begijnendijk.

Beemdenwandeling Betekom 10
10 km

Beemdenwandeling Betekom

Meetshovenwandeling 9.3
9.3 km

Meetshovenwandeling

's Hertogenheide-wandeling 11.4
11.4 km

's Hertogenheide-wandeling

Eikelbergwandeling 8.5
8.5 km

Eikelbergwandeling

IJzerzandsteenwandeling 13
13 km

IJzerzandsteenwandeling

Kloeseboswandeling - Rood 11
11 km

Kloeseboswandeling - Rood

Leuke plaatsjes in de buurt

Haksberg wijnhuis en wijnkasteel
Vakantieverblijf

Haksberg wijnhuis en wijnkasteel

B&B Ramslo
B&B

B&B Ramslo

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.