Lovenarenbroek wandeling 3.7

Lovenarenbroek wandeling

Wandelen vanuit Kessel-Lo

Knooppunten Lovenarenbroek wandeling

3.7 km

3.7 km 45 min Knooppunten Lovenarenbroek wandeling
Dijleland Vlaams-Brabant

De Lovenarenbroek-wandeling, een pittoreske route van 3,7 km, biedt een boeiende blik op het natuurlijke en historische erfgoed van de regio. Deze tocht, gelegen in het provinciedomein Kessel-Lo en beheerd door Natuurpunt, leidt wandelaars door het voormalige moerasgebied Lovenarenbroek, dat ooit uitstrekte van de historische Leuvense ring tot aan de Kesselberg. Vertrekkend vanuit het provinciedomein, ontdek je twee schitterende vijvers die een serene sfeer creëren. Verborgen paadjes tussen tuinen en huizen in Beneden-Kessel brengen een verrassende afwisseling in de wandeling. Het hoogtepunt is de abdij van Vlierbeek, waar stilte en spiritualiteit hand in hand gaan. Toerisme Vlaams-Brabant zorgt ervoor dat deze wandeling een onvergetelijke ervaring is voor natuur- en cultuurliefhebbers.

Te volgen knooppunten

De Lovenarenbroek wandeling maakt gebruik van het wandelnetwerk Hagelandse Heuvels en Valleien een wandelnetwerk en kan je dus bewandelen aan de hand van de wandelknooppunten. Ben je nog niet vertrouwd met knooppunten? Lees hier hoe ze werken.

Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels en Valleien

De Lovenarenbroek wandeling maakt deel uit van het wandelnetwerk Hagelandse Heuvels en Valleien. Deze suggestie route is aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant en is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 300 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

4
0 km
41
1 km
42
2.3 km
4
3.7 km

3.7 km

45 min

VERTREKPLAATS

Parking 3 van het Provinciedomein Kessel-Lo, Holsbeeksesteenweg, 3010 Kessel-Lo

GPS-COÖRDINATEN

N 50.894023° E 4.720132°

BEWEGWIJZERING

Knooppunten

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Lovenarenbroek wandeling? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Kessel-Lo.

Vlierbeek wandeling 10.3
10.3 km

Vlierbeek wandeling

Stadswandeling Leuven 9
9 km

Stadswandeling Leuven

Speelbergwandeling 11.4
11.4 km

Speelbergwandeling

Lindenboswandeling 7.7
7.7 km

Lindenboswandeling

Meesbergwandeling 7.6
7.6 km

Meesbergwandeling

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.