Lintboswandeling 4.1

Lintboswandeling

Wandelen vanuit Grimbergen

Knooppunten Lintboswandeling

4.1 km

4.1 km 50 min Knooppunten Lintboswandeling
Grimbergen Groene gordel Vlaams-Brabant

De Lintboswandeling, een pad door het jonge, maar levendige Lintbos in de Maalbeekvallei bij Grimbergen, biedt een unieke kans om de natuur op zijn best te ervaren. Dit bos, hoewel recent aangeplant, is al een thuis voor een rijke variëteit aan vogels zoals roofvogels, patrijzen, kwartels, en zelfs de zeldzame veldleeuwerik aan de bosrand.

Deze route is ideaal voor natuurliefhebbers en vogelspotters, en biedt een serene ontsnapping aan de drukte van het dagelijkse leven. Het pad, met zijn virtuele knooppunten, leidt wandelaars door een gevarieerd landschap, vol natuurschoon en vredige momenten.

Bij de ingang van Diegemput vind je bovendien een speelzone voor kinderen en een grote picknicktafel, perfect voor een gezellig familie-uitje. Of je nu een enthousiaste wandelaar bent of gewoon een rustige dag in de natuur wilt doorbrengen met je gezin, de Lintboswandeling is een prachtige keuze. Geniet van de frisse lucht, observeer de rijke vogelwereld en ontspan in de prachtige omgeving van de Maalbeekvallei. 

Aan de ingang van Diegemput is er ook parking voor zij die met de wagen komen.

Te volgen virtuele knooppunten

De Lintboswandeling maakt gebruik van het wandelnetwerk Brabantse Kouters een wandelnetwerk en kan je dus bewandelen aan de hand van de wandelknooppunten. Ben je nog niet vertrouwd met knooppunten? Lees hier hoe ze werken.

Wandelnetwerk Brabantse Kouters

De Lintboswandeling maakt deel uit van het wandelnetwerk Brabantse Kouters. Deze suggestie route is aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant en is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 780 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

629
0 km
630
0,6 km
632
1,8 km
631
3,2 km
630
3,6 km
629
4,1 km

4.1 km

50 min

VERTREKPLAATS

Parking, Diegemput, 1850 Grimbergen

GPS-COÖRDINATEN

N 50.941608° E 4.385415°

BEWEGWIJZERING

Virtuele knooppunten

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Lintboswandeling? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Grimbergen.

Grimbergse Kapellenwandeling 10.6
10.6 km

Grimbergse Kapellenwandeling

Hoge Horikwandeling 8.6
8.6 km

Hoge Horikwandeling

Holle wegenwandeling 6.1
6.1 km

Holle wegenwandeling

Potaardewandeling 8.4
8.4 km

Potaardewandeling

Gravenboswandeling 6.1
6.1 km

Gravenboswandeling

d Hoogvorstwandeling 9.5
9.5 km

d Hoogvorstwandeling

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.