Keiheuvelwandeling 11.7
© Christel Laverge

Keiheuvelwandeling

Wandelen vanuit Balen

Knooppunten Keiheuvelwandeling

11.7 km

11.7 km 2 uur 20 min Knooppunten Keiheuvelwandeling
Balen Antwerpse Kempen Antwerpen

De Keiheuvelwandeling zal menig wandelaar betoveren en heeft dat reeds gedaan in het verleden. Zo werd deze wandeling in 2018 door Toerisme Provincie  Antwerpen verkozen tot Wandeling van het Jaar. In 2019 eindigde de Keiheuvelwandeling als eerste in de verkiezing ‘Mooiste wandeling van het Land’ van VAB Magazine.

Zoals je ziet is deze wandeling de moeite om te belopen. De reden hiervoor ligt hem aan het feit dat op deze wandeling twee totaal verschillende natuurgebieden naadloos op elkaar aansluiten. Het decor in de Keiheuvel bestaat uit landduinen, dennenbossen en stroken droge heide. In het tweede natuurgebied, De Most, dat iets lager gelegen is wandel je door een uitbundig groen en drassig valleigebied. Je spot er zeldzame planten- en diersoorten. Europese topnatuur!  Op het einde kan je relaxen in het Recreatiedomein Keiheuvel.

Bekijk ook de volledige route: KEIHEUVELWANDELING - VERKORT (5 KM) 

Honden zijn toegelaten op deze route maar dienen aan de leiband te blijven om de kwetsbare natuur te beschermen.

Te volgen knooppunten

De Keiheuvelwandeling maakt gebruik van het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug een wandelnetwerk en kan je dus bewandelen aan de hand van de wandelknooppunten. Ben je nog niet vertrouwd met knooppunten? Lees hier hoe ze werken.

Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug

De Keiheuvelwandeling maakt deel uit van het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug. Deze suggestie route is aangeboden door Provincie Antwerpen en is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 315 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

8
0 km
9
0.9 km
96
1.3 km
2
1.8 km
97
2.3 km
98
2.7 km
99
4.9 km
1
5.1 km
5
6.9 km
4
8.1 km
3
8.7 km
7
10.3 km
8
11.5 km

11.7 km

2 uur 20 min

VERTREKPLAATS

Parking recreatiedomein Keiheuvel, 17de Esc. Lichtvliegwezenlaan 14, 2490 Balen

GPS-COÖRDINATEN

N 51.181977° E 5.212447°

BEWEGWIJZERING

Knooppuntenborden

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Keiheuvelwandeling? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Balen.

Leuke plaatsjes in de buurt

Hammo
Vakantieverblijf

Hammo

Beoordeling(en) van deze route

  1. Rita S.

    Heel leuke wandeling van twee uurtjes met de hond over de Keiheuvel. Eventjes genieten van de buitenlucht door dit prachtig landschap.

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.