Kastelenwandeling Gaasbeek 7
© Estelle Mertens

Kastelenwandeling Gaasbeek

Wandelen vanuit Gaasbeek

Knooppunten Kastelenwandeling Gaasbeek

7 km

7 km 1 uur 20 minuten Knooppunten Kastelenwandeling Gaasbeek
Lennik Groene Gordel Vlaams-Brabant

Begin je wandelavontuur aan de kerk in Gaasbeek, een pittoresk dorpje dat uitblinkt in landelijke charme. Parkeren is handig mogelijk bij het startpunt, waardoor je moeiteloos je tocht kunt aanvangen. De Kastelenwandeling van 7 km leidt je langs enkele van de meest betoverende plekken van de regio.

Een van de hoogtepunten van deze wandeling is het Kasteel van Gaasbeek. Dit historische kasteel, bekend om zijn unieke architectuur en indrukwekkende kunstverzameling, ligt in een prachtig bebost gebied. De kronkelende wegen, gebogen bosranden en uitgestrekte grasvelden rond het kasteel bieden een adembenemende wandelervaring.

Vervolg je wandeling door het 45 hectare grote park rond het Kasteel Groenenberg. Dit park is een ware oase van rust en biedt een serene ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Geniet van de rust en kalmte van het weelderige groen en de zorgvuldig onderhouden tuinen.

Terwijl je door het park wandelt, krijg je een prachtig uitzicht over het weidse landschap van akkers, een perfecte afsluiting van je wandeling.

Te volgen knooppunten

De Kastelenwandeling Gaasbeek maakt gebruik van het wandelnetwerk Pajottenland een wandelnetwerk en kan je dus bewandelen aan de hand van de wandelknooppunten. Ben je nog niet vertrouwd met knooppunten? Lees hier hoe ze werken.

Wandelnetwerk Pajottenland

De Kastelenwandeling Gaasbeek maakt deel uit van het wandelnetwerk Pajottenland. Deze suggestie route is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit knooppunten netwerk bestaat uit 620 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

11
111
124
126
730
129
127
123
104
103
11

7 km

1 uur 20 minuten

VERTREKPLAATS

Onze-Lieve-Vrouwekerk, Donkerstraat 26B, 1750 Gaasbeek

GPS-COÖRDINATEN

N 50.79963° E 4.188644°

BEWEGWIJZERING

Knooppunten

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Kastelenwandeling Gaasbeek? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Lennik.

Vierdorpenwandeling 11.3
11.3 km

Vierdorpenwandeling

Langs Gaasbeek 13.2
13.2 km

Langs Gaasbeek

Windherenwandeling 11.4
11.4 km

Windherenwandeling

Vierhoevenwandeling 7.6
7.6 km

Vierhoevenwandeling

Hogebossenwandeling 10.6
10.6 km

Hogebossenwandeling

Pedemolenwandeling 9.4
9.4 km

Pedemolenwandeling

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.