×
Hazendalwandeling select_check_box

© Els Liekens

directions_walk
Knooppunten Hazendalwandeling

Hazendalwandeling

Wandelroute vanuit Hoeilaart

Stap in de voetsporen van de geschiedenis met de Hazendalwandeling, een boeiende route in het hart van Hoeilaart. Deze compacte tocht, ideaal voor een energieke wandeling, leidt je door de vallei en over de hellingen van het Hazendal, een verborgen parel in het Zoniënwoud.

Volg de houten palen met gekleurde koppen, onderdeel van het virtuele wandelnetwerk Zoniënwoud, en ontdek een netwerk van betoverende vijvers. Deze waterpartijen, ooit gecreëerd door de kloosterlingen van Groenendaal en later uitgebreid in opdracht van koning Leopold II, vormen het kloppende hart van de route.

Start je avontuur bij het station van Hoeilaart, waar je gemakkelijk kunt parkeren. Na de wandeling biedt dit gebied diverse horecagelegenheden voor een ontspannen afsluiting.

Deze wandelroute is perfect voor iedereen die de natuurlijke schoonheid en rijke historie van het Zoniënwoud wil ervaren, zonder ver te reizen. Geniet van de rustgevende omgeving, waar de natuur en geschiedenis samenkomen in harmonie. Vergeet niet comfortabele schoenen aan te trekken voor deze onvergetelijke tocht door het schilderachtige Hazendal.

Hoe werkt een gpx?

Te volgen virtuele knooppunten

info download sync_alt

816
0 km
arrow_right
832
0.5 km
arrow_right
813
0.5 km
arrow_right
812
0.9 km
arrow_right
810
1.5 km
arrow_right
814
2 km
arrow_right
815
2.3 km
arrow_right
813
2.8 km
arrow_right
832
2.9 km
arrow_right
831
3.2 km
arrow_right
816
3.6 km
straighten

3.5 km

timer

50 min

start
Start- en eindpunt: Station Groenendaal, Groenendaalsesteenweg, 1650 Hoeilaart
share_location
GPS: 50.76754 4.44982
directions
Aanduiding: Houten paal met gekleurde kop
location_on
Provincie: Vlaams-Brabant
location_on
Regio: Dijleland
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Wandelnetwerk Zoniënwoud

De Hazendalwandeling maakt deel uit van het virtueel wandelnetwerk Zoniënwoud. Deze suggestie route is aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant en is uitgestippeld aan de hand van knooppunten. Dit virtueel knooppunten netwerk bestaat uit 170 kilometer wandelpaden. Ontdek meer over dit wandelnetwerk.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Hazendalwandeling? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Hoeilaart.

Wandelingen Vlaams-Brabant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.