×
Hamont Naar Achelse Kluis select_check_box

© visitlimburg.be / L. Lenaerts

directions_walk

Hamont Naar Achelse Kluis

Wandelroute vanuit Hamont-Achel

Wandel in het gebied van de Achelse Kluis. Dit natuurgebied gelegen in de Stad Hamont-Achel, op de grens met Nederland, maakt deel uit van het Europese Natura-2000 netwerk omwille van haar hoge natuurwaarden en is hierdoor beschermd. De Achelse Kluis ligt trouwens in de buurt van de abdij van Achel, waar je sinds 1998 weer echt trappistenbier kan proeven en dus ideaal om eventjes te pauzeren. 

Bekijk meer wandelingen in Hamont-achel

Hoe werkt een gpx?
straighten

17 km

timer

3 uur 20 min

start
Start- en eindpunt: Kasteel Ghenenbroeck, Catharinadal 3, 3930 Hamont-Achel
share_location
GPS: 51.253753 5.487285
directions
Aanduiding: GPS
location_on
Provincie: Limburg
location_on
not_accessible
Niet mogelijk met rolstoel
no_stroller
Niet mogelijk met buggy
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Wandelen naar de Achelse Kluis

Deze wandeling van bijna 17 kilometer ligt in de noordelijkste uithoek van Limburg. Tijdens deze wandelroute kom je de Warmbeek vaak tegen. Deze beek leidt je via een middeleeuwse toren en enkele bossen naar de Achelse Kluis. Hier wordt de trappist Achel gebrouwen. In januari 2021 verloor dit bier het Authentic Trappist Product-label, aangezien het brouwproces niet langer onder toezicht van monniken gebeurde. Het bier blijft wel een trappist aangezien de Sint-Benedictusabdij ressorteert onder de abdij van Westmalle.
Over halfweg stap je langs zandpaden door de talrijke dennenbossen. Je komt ook enkele oude grafheuvels tegen die je het verleden laten voelen. Verder kom je ook nog een oude legerbasis tegen uit de tijd van de onafhankelijkheidsstrijd. Deze wandeling bestaat uit heel veel afwisseling in de natuur.

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Hamont Naar Achelse Kluis? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Hamont-Achel.

Wandelingen Limburg

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.