Fietsen in het HagelandFietsroutes Hageland


Fietsroutes in Hageland

Hageland staat bekend om de vele bloesems die daar hoofdzakelijk in het voorjaar bloeien. In de lente door Hageland fietsen is dan ook een ware beleving voor je zintuigen, omdat je steeds weer andere bloesems ruikt en de landschappen schilderachtig aandoen vanwege de prachtige bloesemkleuren.


Foto bovenaan: © Visitflanders

Laat je zintuigen verwennen in Hageland

Ook andere seizoenen zorgen voor verwennerij van je zintuigen, want in Hageland worden de heerlijkste streekproducten met liefde gemaakt. In Hageland word je dus geïnspireerd door ambachtelijke producten waar het water al van in de mond loopt. De groene fietsroutes leiden je dwars door het hart van deze bloesemregio, langs de vele fruitbeeldige kunstwerken en pittoreske stadjes als Zoutleeuw.

Hageland heeft ook een rijke historie waar je teruggaat naar de Romeinse tijd. Leg bijvoorbeeld een bezoekje af aan de Bortombe, die overigens alleen te voet of per fiets te bereiken is, en laat je meenemen naar een tijd waar de Romeinse cultuur leefde in de Hagelandse streek. Fiets dwars door de Romeinse geschiedenis van graftombes naar verdedigingsheuvels en laat je vervoeren door de prachtige landschappen en fruitboomgaarden. Besluit deze historische route met een verrassend streekbiertje in een van de volkse fietscafés.

Lijst met fietsroutes in Hageland

  •  19 resultaten gevonden 
Boomgaardenroute

Boomgaardenroute

Eddy Merckxroute Tielt-Winge

Eddy Merckxroute Tielt-Winge

Balenbergroute

Balenbergroute

Horstroute

Horstroute

Fruitlandroute

Fruitlandroute

Velpevalleiroute

Velpevalleiroute

Damiaanroute

Damiaanroute

Reynvaertroute

Reynvaertroute

Twee Getenroute

Twee Getenroute

De Witte van Zichem achterna

De Witte van Zichem achterna

Bier en bietenroute

Bier en bietenroute

Wijnlandschappenroute

Wijnlandschappenroute

Vierkantshoevenroute

Vierkantshoevenroute

Zoete Velproute

Zoete Velproute

In en om Alken fietsen

In en om Alken fietsen

Eddy Merckx Cycling Route

Eddy Merckx Cycling Route

Sven Nys Cycling Route

Sven Nys Cycling Route

Heuvelroute

Heuvelroute

De fruitbeeldige beleving in Hageland

Net als in Haspengouw, kunt u zich laten onderdompelen in heerlijke bloesemgeuren in het voorjaar, vanwege de bloesempracht die de vele boomgaarden u schenken wanneer u door de prachtige Hagelandse landschappen fietst. Een ware beleving voor uw zintuigen dus. Uw smaakpapillen kunt u ook flink laten verwennen door de typisch Hagelandse streekproducten, waar u graag even voor stopt wanneer u op de fiets knooppunten Limburg verkent. De combinatie van schilderachtige landschappen en de historische rijkdom in pittoreske stadjes, als Zoutleeuw, zijn waar fietsgenot. Dwars door de bloesemregio lopen diverse groene fietsroutes waar u prachtige kunst kunt aanschouwen, die geïnspireerd zijn door de fruitige boomgaarden in het Hageland, ook wel fruitbeeldige kunstwerken genoemd.

Ook de historieliefhebbers worden zeker niet teleurgesteld in Hageland. Tijdens de fietsroutes in Hageland volgt u het Romeinse kruimelpad dat deze cultuur heeft achtergelaten. Bezoek de graftombes en verdedigingsheuvels en beleef een stukje echte Romeinse geschiedenis. Na de strijdlustige verhalen over de Romeinen, moet u natuurlijk wel even bijkomen en dat kan prima met een heerlijk streekbiertje in een van de gezellige fietscafés.

Deze site gebruikt cookies. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Meer info