×

Fietsroutes in Haspengouw

Historisch genieten op de fietsroutes in Haspengouw

Wanneer u houdt van prachtige uitgestrekte boomgaarden met in het voorjaar schilderachtige aangezichten door zachte bloesemkleuren en in de zomer het genot van vers fruit, kies dan voor onze fietsroutes door Haspengouw. Het fruitige fietsnetwerk Limburg waar u kunt genieten van speciale boomgaarden, zoals het grootste hoogstamboomgaard van Europa op de Landscommanderij van Alden Biesen en de wijngaarden van wijnkasteel Genoelselderen.

Fietstochten Haspengouw

© visitlimburg.be / L. Daelemans

Over kastelen gesproken, bent u een kasteelliefhebber en wordt u helemaal warm van kastelen en hun rijke historie, dan gaat u graag fietsen in Limburg, vooral in de streek Haspengouw. In deze prachtige streek vindt u namelijk een grootgoed aan kastelen en historische bezienswaardigheden. In ons aanbod fietsroutes Limburg, vindt u een aantal fietstochten die u langs prachtige kastelen leiden, zoals het kasteel van Domein van Nieuwenhoven in de fietsroute ‘Boomgaarden, bossen en kastelen’.

Of, kies voor een historisch fietsavontuur door de rijke geschiedenis van Tongeren te beleven, het eerste stadje van België. Ook hier wordt u begeleid langs prachtige historische kastelen en burchten en kunt u de Romeinse invloeden gaan beleven, en natuurlijk het rijke erfgoed van de middeleeuwen. Als fietsfanaat wordt u ook nog eens flink uitgedaagd op de pittige hellingen tijdens deze fietstochten Limburg.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.