×
Velden en Meersenfietsroute

© Westtoer

directions_bike

Velden en Meersenfietsroute

Fietsroute vanuit Sijsele, Oedelem, Assebroek

Het oostelijke deel van Brugge is bezaaid met prachtige natuurgebieden. We vertrekken vanuit de weelderige Assebroekse Meersen, een habitat vol vogels, en trappen richting de historische werelderfgoedstad, waar de Vesten nog altijd enkele molens herbergen. Deze molens doen denken aan het verleden, toen molenaars de stad van meel voorzagen. Vervolgens nemen we de route via de Dampoort om terug te keren naar de landelijke buitenwijken. We doorkruisen het beboste domein Ryckevelde in Sijsele en trotseren de uitdagende klim van de eenzame Oedelemberg.

Na het passeren van het centrum van Beernem, komen we langs het Kanaal Gent-Brugge, waar ezels rustig grazen in het natuurgebied Gevaerts-Noord. We steken het vredige Beverhoutsveld over, een gebied waarin de Bruggelingen en Gentenaars in de 14e eeuw hun geschillen uitvochten. Via een oude trambedding keren we terug naar de serene Assebroekse Meersen.

Hoe werkt een gpx?
straighten

39 km

timer

2 uur

start
Start- en eindpunt: Parking Ryckevelde, Holleweg, Sijsele
share_location
GPS: 51.204171 3.292464
directions
Aanduiding: Routebordje
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0

Fietstochten in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Velden en Meersenfietsroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde fietsroutes in en rond Sijsele.

Fietsroutes West-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.