Velden en Meersenfietsroute 39
© Westtoer

Velden en Meersenfietsroute

Fietsroute vanuit Sijsele, Oedelem, Assebroek

39 km

39 km 2 uur
Damme(Sijsele) Brugse Ommeland West-Vlaanderen

Het oostelijke deel van Brugge is bezaaid met prachtige natuurgebieden. We vertrekken vanuit de weelderige Assebroekse Meersen, een habitat vol vogels, en trappen richting de historische werelderfgoedstad, waar de Vesten nog altijd enkele molens herbergen. Deze molens doen denken aan het verleden, toen molenaars de stad van meel voorzagen. Vervolgens nemen we de route via de Dampoort om terug te keren naar de landelijke buitenwijken. We doorkruisen het beboste domein Ryckevelde in Sijsele en trotseren de uitdagende klim van de eenzame Oedelemberg.

Na het passeren van het centrum van Beernem, komen we langs het Kanaal Gent-Brugge, waar ezels rustig grazen in het natuurgebied Gevaerts-Noord. We steken het vredige Beverhoutsveld over, een gebied waarin de Bruggelingen en Gentenaars in de 14e eeuw hun geschillen uitvochten. Via een oude trambedding keren we terug naar de serene Assebroekse Meersen.

39 km

2 uur

VERTREKPLAATS

Parking Ryckevelde, Holleweg, Sijsele

GPS-COÖRDINATEN

N 51.204171° E 3.292464°

BEWEGWIJZERING

Routebordje

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Fietsroutes in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Velden en Meersenfietsroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde routes in en rond Sijsele.

Leuke plaatsjes in de buurt

Vakantiewoningen Wilgenwind
Vakantieverblijf

Vakantiewoningen Wilgenwind

Loweide Seminar & Event Farm
Vakantieverblijf

Loweide Seminar & Event Farm

Hoeve Westdijk
B&B

Hoeve Westdijk

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.