×
Middenkustfietsroute select_check_box

© Jan D'Hondt

directions_bike
Routebordje Middenkustfietsroute

Middenkustfietsroute

Fietsroute vanuit Oostende, Westende, Gistel

Temidden van de duinen in Middelkerke verrijst de imposante Warandetoren. Vanaf de top van deze toren biedt zich een adembenemend panorama aan, waar de uitgestrekte zee en de groene polders samenkomen. Onze reis langs de kust brengt ons verder naar Provinciedomein Raversyde, thuisbasis van twee boeiende musea. Het schilderachtige Leffinge leidt ons vervolgens het achterland in.

Een oase van rust openbaart zich in de weelderige tuinen rondom Abdij Ten Putte in Gistel, een ideale plek om tot rust te komen. Via schilderachtige paden dwars door de polders, bereiken we het historische Slijpe. Hier lieten ooit de tempeliers en Hospitaalridders hun sporen na. In een boeiend contrast, liggen de natuurgebieden De Schuddebeurze en de Boterpolder, die tijdens de Eerste Wereldoorlog in het heetst van de strijd lagen.

De geschiedenis van deze plaatsen wordt op levendige wijze verteld in het bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort, waar de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog uitvoerig belicht worden.

Bekijk meer fietsroutes in Oostende

Hoe werkt een gpx?
straighten

51.2 km

timer

3 uur

start
Start- en eindpunt: Provinciedomein Raversyde, Nieuwpoortsesteenweg 636, 8400 Oostende
share_location
GPS: 51.198448 2.849173
directions
Aanduiding: Routebordje
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
Regio: Kust
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0

Fietstochten in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Middenkustfietsroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde fietsroutes in en rond Oostende.

Fietsroutes West-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.