Fietsen langs wijngaarden en pluktuinen 43.5
© Visit Kasterlee

Fietsen langs wijngaarden en pluktuinen

Knooppunt fietsroute vanuit Kasterlee

Knooppunten Fietsen langs wijngaarden en pluktuinen

43.5 km

43.5 km 3 uur Knooppunten Fietsen langs wijngaarden en pluktuinen
Antwerpse Kempen Antwerpen

Dat Kasterlee vruchtbare grond heeft, weten we al dankzij de reuzepompoenen die hier elk jaar gekweekt worden. Maar wist je ook dat de bodem van onze gemeente zich uitstekend leent voor het verbouwen van druiven? Drie Kastelse wijnboeren werken op een duurzame en natuurlijke manier, vol passie, aan heerlijke lokale wijnen. Ontdek dit alles tijdens je fietstocht over de Kempense Heuvelrug en door de vallei van de Kleine Nete.

Naast de wijndomeinen en prachtige vergezichten kom je ook langs twee pluktuinen, waar je zelf een boeketje bloemen kunt plukken. Hoe mooi is dat? Wil je thuis nog heerlijk nagenieten? Doe jezelf dan een plezier met een flesje wijn en een vers geplukt ruikertje bloemen.

Te volgen knooppunten

De Fietsen langs wijngaarden en pluktuinen maakt gebruik van een fietsnetwerk een fietsnetwerk en kan je dus volgen aan de hand van de fietsknooppunten. Op elk kruispunt of splitsing staat er een knooppunt en/of verwijzing naar het volgende knooppunt. De knooppuntroute kan je altijd in de twee richtingen volgen.

31
0 km
30
2.6 km
30
5.2 km
29
5.3 km
96
8.4 km
95
11.2 km
57
12.8 km
37
13.1 km
35
15.6 km
36
16.9 km
58
22.6 km
32
26.3 km
33
27.3 km
34
29.6 km
35
34.1 km
.....

43.5 km

3 uur

VERTREKPLAATS

Parking ‘Heemerf’, Waaiberg 1A, 2460 Kasterlee

GPS-COÖRDINATEN

N 51.226289° E 4.949598°

BEWEGWIJZERING

Knooppuntenborden

ONDERGROND

99% verhard

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Langs van deze route

Provinciaal Groendomein Hoge Mouw

  © Provincie Antwerpen

Provinciaal Groendomein Hoge Mouw

De Hoge Mouw in Kasterlee is de perfecte bestemming voor wandelaars, mountainbikers, joggers, en ruiters, met uitdagende paden en prachtige natuur. Naast het speelbos Kabouterberg, biedt het domein geleide wandelingen, evenementen en activiteiten voor alle leeftijden. Kinderen genieten van speelbossen, terwijl volwassenen het unieke uitzicht vanaf de 35 meter hoge Kempense Heuvelrug kunnen bewonderen. Een opvallend kunstwerk, 'A GIANT SCULPTURE' van Gijs Van Vaerenbergh, verrijkt de mystieke sfeer van deze historisch rijke locatie.

Lees meer

Kabouterberg

Kabouterberg

Lang geleden vertelden de inwoners van Kasterlee al verhalen en sagen over kabouters. Tegenwoordig komt deze folklore tot leven op Kabouterberg, gelegen op de Kempense Heuvelrug. Dit unieke bosgebied is een waar paradijs voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Met zijn zand- en duinenruggen biedt Kabouterberg een avontuurlijke en veilige speelomgeving waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, kruipen en in het zand spelen. Het betoverende landschap prikkelt de fantasie en maakt elke bezoek een magische ervaring. Praktische informatie: Houd er rekening mee dat dit gebied door de heuvelachtige en zanderige ondergrond niet toegankelijk is voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Lees meer

Keeses molen

Keeses molen

Na verschillende omzwervingen heeft Keeses Molen zijn definitieve plek gevonden tussen de Geelsebaan en het Heemerf de Waaiberg. Deze molen is erkend en wettelijk beschermd als cultuurhistorisch monument en sinds 2011 eigendom van de gemeente Kasterlee. Dankzij de restauraties in 2020 is Keeses Molen weer in volle glorie te bewonderen. Dit prachtige voorbeeld van een Kempense standaard- of staakmolen, met zijn kenmerkende open voet, is niet alleen een lust voor het oog, maar ook volledig maalvaardig. Keeses Molen biedt een unieke inkijk in het molenaarsvak en de rijke geschiedenis van de streek. Kom langs en ervaar de werking van deze bijzondere molen in het hart van Kasterlee!

Lees meer

Frans Masereel Centrum

  © Frans Masereel Centrum

Frans Masereel Centrum

Sinds 1972 is het Frans Masereel Centrum, genoemd naar de Belgische graficus Frans Masereel, een inspirerende plek voor kunstenaars en critici om grafiek en gedrukte kunst te verkennen. Jaarlijks werken ongeveer 50 hedendaagse kunstenaars uit de hele wereld in de grafische ateliers aan hun projecten. Ook kunstscholen, collectieven en kunstcritici zijn welkom. Het opvallende bolvormige hoofdgebouw, ontworpen door Lou Jansen en Rudi Schiltz, bevat een open, cirkelvormig atelier. In 2019 werd een nieuwe vleugel geopend, ontworpen door Hideyuki Nakayama en Ido Avissar, die onderdak biedt aan het digitale atelier, de collectie en de artistieke werking. Elke kunstenaar schenkt na zijn verblijf een werk aan de collectie, die inmiddels meer dan 20.000 werken omvat en een belangrijk grafiekarchief vormt. Bezoek het Frans Masereel Centrum en ontdek deze rijke verzameling grafische kunst.

Lees meer

Fietsroutes in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Fietsen langs wijngaarden en pluktuinen? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde routes in en rond Kasterlee.

RTV 30 jaar - de Hoge Mouw 43.4
43.4 km

RTV 30 jaar - de Hoge Mouw

Prinsenroute 43
43 km

Prinsenroute

Molenroute zuidoost 47.3
47.3 km

Molenroute zuidoost

Molenroute noordoost 51.5
51.5 km

Molenroute noordoost

Molenroute noordwest 60.8
60.8 km

Molenroute noordwest

Molenroute zuidwest 59.4
59.4 km

Molenroute zuidwest

Leuke plaatsjes in de buurt

Driehoekshoeve
Vakantieverblijf

Driehoekshoeve

Treelodge
Vakantieverblijf

Treelodge

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.