Landschapsfietsroute Langemark-Poelkapelle, Houthulst, Kortemark en Hooglede 55.7
© Jan D'Hondt (Ateljé D)

Landschapsfietsroute Langemark-Poelkapelle, Houthulst, Kortemark en Hooglede

Knooppunt fietsroute vanuit Langemark-Poelkapelle

Knooppunten Landschapsfietsroute Langemark-Poelkapelle, Houthulst, Kortemark en Hooglede

55.7 km

55.7 km 3 uur Knooppunten Landschapsfietsroute Langemark-Poelkapelle, Houthulst, Kortemark en Hooglede
Westhoek West-Vlaanderen

Verken 56 km historisch en natuurlijk erfgoed in Langemark, Houthulst, Kortemark & Hooglede. Van de Duitse Militaire Begraafplaats tot de Vredesmolen, ontdek de rijke geschiedenis en adembenemende landschappen. Laat je leiden door knooppunten 46, 16, en 17 en geniet van picknickplekken langs de route. Sluit af met een bezoek aan de Sint-Amanduskerk en het Alliumveld in Hooglede. Download de route als PDF en laat je betoveren door de charme van de Westhoek.

Te volgen knooppunten

De Landschapsfietsroute Langemark-Poelkapelle, Houthulst, Kortemark en Hooglede maakt gebruik van een fietsnetwerk een fietsnetwerk en kan je dus volgen aan de hand van de fietsknooppunten. Op elk kruispunt of splitsing staat er een knooppunt en/of verwijzing naar het volgende knooppunt. De knooppuntroute kan je altijd in de twee richtingen volgen.

27
0 km
22
0.4 km
42
4 km
20
4.7 km
54
6.6 km
53
6.7 km
60
10.6 km
13
13 km
10
14.3 km
10
14.3 km
68
17.5 km
61
17.8 km
9
20.1 km
9
20.2 km
2
21.6 km
.....

55.7 km

3 uur

VERTREKPLAATS

Markt 43, Langemark

GPS-COÖRDINATEN

N 50.913508° E 2.920583°

BEWEGWIJZERING

Knooppunten

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten

Langs van deze route

Militaire Begraafplaats Langemark

  © Jan D'Hondt (Ateljé D)

Militaire Begraafplaats Langemark

Duitse begraafplaats

Ontdek de indrukwekkende Duitse militaire begraafplaats in Langemark, waar meer dan 44.000 Duitse soldaten rusten, waaronder duizenden student-vrijwilligers. Ontdek het poortgebouw, het kameradengraf en de beeldengroep van Krieger. Beleef de geschiedenis in het onthaalpaviljoen en ervaar de unieke sfeer van deze plek. Gratis toegang van zonsopgang tot zonsondergang.

Alliumveld Vredesmonument

  © Jan D'Hondt (Ateljé D)

Alliumveld Vredesmonument

WO I-site

Ontdek het Alliumveld Vredesmonument in Langemark, een symbolisch eerbetoon aan de vrede na de Eerste Wereldoorlog. Hier bloeit een prachtig veld van alliumbloemen, een symbool van hoop en vernieuwing. Bezoekers kunnen genieten van de kleurrijke bloemenpracht in mei en juni, terwijl ze reflecteren over de betekenis van vrede en verzoening.

Vredesmolen

  © Jan D'Hondt (Ateljé D)

Vredesmolen

Oorlogssite in Klerken

Ontdek de Vredesmolen in Klerken, een indrukwekkende oorlogssite met een rijke geschiedenis. Ooit diende deze molen als strategisch uitkijkpunt voor de Duitse troepen tijdens WO I. Vandaag biedt hij een adembenemend panoramisch uitzicht over de voormalige frontstreek. Renovatiewerken hebben de molen nieuw leven ingeblazen, terwijl informatieve panelen de bezoekers meer inzicht geven. Dagelijks geopend en gratis toegankelijk, een must-visit voor geschiedenisliefhebbers.

Mouttoren

  © Jan D'Hondt (Ateljé D)

Mouttoren

Mooi uitzicht op Kortemark

Ontdek de Mouttoren op het Brouwersplein, een historisch icoon in onze gemeente. Geniet van een panoramisch uitzicht over de omgeving vanaf het platform bovenop de toren. Ooit het hart van Brouwerij Louwaege, herbergt de toren nu een stukje lokale geschiedenis en biedt het een kijk op de indrukwekkende omvang van de voormalige brouwerij. Een lift brengt je tot vlakbij, waarna je de laatste stappen naar boven via de trap aflegt.

Fietsroutes in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Landschapsfietsroute Langemark-Poelkapelle, Houthulst, Kortemark en Hooglede? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde routes in en rond Langemark-Poelkapelle.

Bakelandtfietsroute 49.8
49.8 km

Bakelandtfietsroute

The legacy 37.47
37.47 km

The legacy

Vredesfietsroute 45.3
45.3 km

Vredesfietsroute

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.