Het Leen fietsroute 26.5
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Het Leen fietsroute

Knooppunt fietsroute vanuit Eeklo

Knooppunten Het Leen fietsroute

26.5 km

26.5 km 1 uur 30 minuten Knooppunten Het Leen fietsroute
Eeklo Meetjesland Oost-Vlaanderen

De "Het Leen Fietsroute" in Oost-Vlaanderen, België, is een schilderachtige en toegankelijke route die natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed combineert, ideaal voor fietsers van alle niveaus, waaronder mensen met aangepaste fietsen. Deze route biedt een unieke kijk op de Vlaamse landschappen en geschiedenis, en benadrukt de toegankelijkheid en schoonheid van de regio.

Te volgen knooppunten

De Het Leen fietsroute maakt gebruik van een fietsnetwerk een fietsnetwerk en kan je dus volgen aan de hand van de fietsknooppunten. Op elk kruispunt of splitsing staat er een knooppunt en/of verwijzing naar het volgende knooppunt. De knooppuntroute kan je altijd in de twee richtingen volgen.

57
0 km
58
1.2 km
98
1.7 km
62
2.5 km
88
3.3 km
5
6.7 km
11
7.6 km
24
10.6 km
60
12 km
30
13.9 km
28
15 km
15
17.8 km
13
17.9 km
9
19.1 km
59
22.1 km
.....

26.5 km

1 uur 30 minuten

VERTREKPLAATS

Knooppunt 57, Gentsesteenweg 80, 9900 Eeklo

GPS-COÖRDINATEN

N 51.167024° E 3.573586°

BEWEGWIJZERING

Knooppunten

ONDERGROND

97% verhard

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX   Knooppunten
Groen in het Leen

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Startpunt: Provinciaal Domein Het Leen

Het startpunt is in het Provinciaal Domein Het Leen, een voormalig militair domein dat nu een uitgestrekt loofbos van ruim 260 hectare omvat. Bezoekers kunnen hier genieten van de rust en schoonheid van de natuur langs de verharde wandelpaden. Het domein herbergt een indrukwekkend arboretum met meer dan 7.000 soorten en variëteiten van bomen, struiken en vaste planten, waaronder magnolia’s, camelia’s, rododendrons en viburnums. Vooral tijdens de bloeiperiode is het arboretum een bezoek waard. Het bosinfocentrum biedt informatie over bossen, bomen en hout.

Langs het Schipdonkkanaal en de Lieve

Vanuit Het Leen leidt de route naar het Schipdonkkanaal, dat in de 19e eeuw werd gegraven en bekend stond als 'De Stinker' vanwege de vervuiling. Tegenwoordig is het kanaal schoon en leeft er weer vis in. Vervolgens gaat de tocht langs de Lieve, het oudste kanaal van Vlaanderen, dat ooit een cruciale vaarverbinding vormde tussen Gent en het Zwin. Nu is het een pittoresk waterweg die door het landschap slingert.

Beirtjesbrug in Lievegem

© David Samyn

Romantische Beirtjesbrug en Lembeekse Bossen

Een opmerkelijk punt langs de route is de Beirtjesbrug, een romantische locatie die populair is bij vissers. De naam refereert aan de historische aanvoer van Gentse 'beer', een soort meststof, die hier op kwaliteit werd gecontroleerd. Verderop liggen de Lembeekse Bossen, een uitgestrekt bosgebied met verschillende recreatiemogelijkheden. In de bossen bevindt zich het Bardelaeremuseum, dat het verhaal van het oude Meetjesland vertelt. Daarnaast is de Heihoek een populaire bestemming vanwege de vele horecazaken.

Toegankelijkheid en Veiligheid

TDe route is ontworpen met het oog op toegankelijkheid. De wegen zijn breed en bijna volledig verhard, met aangepaste parkeerplaatsen en toegankelijk sanitair. Er is een oversteek over een drukke weg en een klein stukje kasseiweg, maar met de juiste hulp zijn deze hindernissen overkomelijk.

Fietsroutes in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Het Leen fietsroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde routes in en rond Eeklo.

Schipdonk fietsroute 57.1
57.1 km

Schipdonk fietsroute

Driebossenroute 35.6
35.6 km

Driebossenroute

Reiger fietsroute 53.8
53.8 km

Reiger fietsroute

Cuesta fietsroute 63.8
63.8 km

Cuesta fietsroute

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.