Groene Ronde Roeselare 43.6
© Jan D'Hondt (Ateljé D)

Groene Ronde Roeselare

Fietsroute vanuit Roeselare, Moorslede, Hooglede

Routebordje Groene Ronde Roeselare

43.6 km

43.6 km 2 uur 20 min Routebordje Groene Ronde Roeselare
Roeselare West-Vlaanderen

De Groene Ronde Roeselare is een bewegwijzerde fietsroute van 43,6 km die start in Roeselare en door de rustige, groene omgeving van Hooglede, Staden en Moorslede voert. Deze route combineert autoluwe wegen met prachtige groengebieden, parken en bossen. Onderweg geniet je van idyllische landschappen en duurzame projecten. Voor een kortere rit kun je kiezen voor lussen van 25,6 km of 27,9 km. De route biedt tal van leuke tussenstops, zoals het Provinciedomein Sterrebos, Kasteel van Rumbeke, en Brouwerij Rodenbach. Ook zijn er verschillende picknickzones en het MUZE’UM L. Deze veelzijdige fietsroute is ideaal voor wie natuur en cultuur wil combineren met sportieve ontspanning.

43.6 km

2 uur 20 min

VERTREKPLAATS

Toerisme Roeselare en KOERS. Museum van de Wielersport, Polenplein 15

GPS-COÖRDINATEN

N 50.944101° E 3.132826°

BEWEGWIJZERING

Rechthoekige borden

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Langs van deze route

Provinciedomein Sterrebos

  © David Samyn

Provinciedomein Sterrebos

Het Provinciedomein Sterrebos in Rumbeke beslaat 27 hectare en combineert grasvelden met eeuwenoude bomen. Het indrukwekkende kasteel met vijver is een bezoek waard. De stervormige indeling, met lanen die uit een centraal punt vertrekken, geeft het domein zijn naam. In het middelpunt ligt een steen vanwaar je de paden kunt overzien. Sluit je bezoek af met een hapje of drankje in een nabijgelegen horecazaak.

Kasteel van Rumbeke

  © Capture - Jonas Vandecasteele

Kasteel van Rumbeke

Het Kasteel van Rumbeke, daterend uit 1538, is een Vlaams renaissancejuweel en een van de oudste in België. Het kasteel bleef door de eeuwen heen grotendeels ongewijzigd, wat het uniek maakt. Het omliggende park, geïnspireerd door het Prater in Wenen, werd in de 18de eeuw aangelegd en is nu een 27 hectare groot provinciedomein. Bezoeken in groep zijn mogelijk op afspraak, waar je de historische pracht kunt bewonderen.

MUZE'UM L

  © Westtoer

MUZE'UM L

MUZE'UM L toont de zon als magistrale kunstenaar in een hagelwit gebouw op de lichtmeridiaan. Architect Marc Van Schuylenbergh ontwierp het pand met koepels, spleten en openingen, waardoor de zon elk uur verrassende schaduwen creëert. De lichtrijke galerie en de artistieke museumtuin bevatten in-situ-installaties die spelen met zonlicht, landschap en architectuur. Elke bezoeker ervaart de unieke wisselwerking tussen licht en kunst op een verrassende manier.

Lees meer

Natuurreservaat De Kleiputten

Natuurreservaat De Kleiputten

Het natuurreservaat 'de Kleiputten' in Rumbeke, beheerd door Natuurpunt, is niet toegankelijk, maar het omliggende domeinbos wel. Dit gebied bevat recent aangeplante gemengde loofbossen en open hooilanden. Bezoekers kunnen vrij wandelen en genieten van de natuurlijke omgeving. De ingang en parking zijn te vinden in de Babiliestraat. Het reservaat biedt een rustige plek voor natuurbeleving en het bewonderen van de lokale flora en fauna.

Vierkavenbos

  © Westtoer

Vierkavenbos

Het Vierkavenbos in Moorslede beslaat 18 hectare en is ideaal voor natuurliefhebbers. Het domein biedt een lus voor ruiters en mountainbikers als aanvulling op de Stroroute. Wandelaars kunnen de Vierkavenboswandelroute volgen, die langs diverse landschappen voert. Deze route biedt niet alleen een bosrijke omgeving, maar ook prachtige, weidse vergezichten over de regio. Een perfecte plek om te genieten van de natuur en de rust.

Duitse Militaire Begraafplaats Hooglede

  © Westtoer

Duitse Militaire Begraafplaats Hooglede

De Duitse Militaire Begraafplaats in Hooglede ontstond in 1917 als ‘Hooglede Ost’. Na de oorlog werden Duitse graven uit de regio hier samengebracht, met nu ongeveer 8.200 rustende soldaten. De begraafplaats herbergt de ‘Ehrenhalle’, versierd met een kleurrijk mozaïek. In het onthaalpaviljoen krijg je meer informatie over de site. Een wandellus leidt je naar andere WO I-locaties in Hooglede. De begraafplaats is dagelijks gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Big Bench

  © Westtoer

Big Bench

De Big Bench in Hooglede is een indrukwekkende zitbank van 2,5 meter hoog en 3,2 meter breed, al te bewonderen in Italië, Spanje, Nederland, UK en Polen, en nu ook in de Westhoek. Hier kun je even uitrusten, genieten van het prachtige uitzicht en je weer kind voelen. Klim op de bank en ervaar de grootsheid van het landschap. De Big Bench staat in de Onledestraat in Gits, bereikbaar via een publieke voetweg langs een wijngaard.

Fietsroutes in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Groene Ronde Roeselare? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde routes in en rond Roeselare.

Eco-cyclo tour Roeselare 38.5
38.5 km

Eco-cyclo tour Roeselare

Wastinefietsroute 52.4
52.4 km

Wastinefietsroute

Kezelbergfietsroute 54.8
54.8 km

Kezelbergfietsroute

Leuke plaatsjes in de buurt

B&B Herenhuis
B&B

B&B Herenhuis

Vakantiehuis De Geestigaard
Vakantieverblijf

Vakantiehuis De Geestigaard

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.