Groene Gordel icoonfietsroute 125.7
© Visit Flanders

Groene Gordel icoonfietsroute

Fietsroute vanuit Grimbergen

125.7 km

125.7 km 6 uur 40min
Groene gordel Vlaams-Brabant

Ontdek de Groene Gordel streek rond Brussel. en kom in aanraking met  imposante kastelen, golvende akkers en indrukwekkende panorama’s. Is dit iets voor jou? Wel dan is deze route perfect.  Heuvel op, heuvel af door het land van Bruegel, hop, druiven en witloof.

Onderweg ontdek je grote hoeves, prachtige kasteeldomeinen en andere restanten van de rijkdom die deze streek te bieden had. Het heuvellandschap van de groene gordelstreek zorgt natuurlijk wel voor een lastiger parcours maar de beloning van vergezichten over vruchtbare valleien is des te mooier.

Wil je deze route doen over meerdere dagen dan kan je perfect eens pauzeren onderweg. Stop in Meise en maak kennis met de plantentuin of picknick in Tervuren er is voor iedereen wel iets. Wil je de dag goed afsluiten doe het dan op een terrasje in de avondzon, met een welverdiende lambiek, geuze of kriek. Santé!

Ontdek alle icoonfietsroutes

125.7 km

6 uur 40min

VERTREKPLAATS

Parking Prinsenbos, Pastoor Wouterstraat, 1850 Grimbergen

GPS-COÖRDINATEN

N 50.931959° E 4.370725°

BEWEGWIJZERING

groene gordelroute bordjes

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Fietsroutes in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Groene Gordel icoonfietsroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde routes in en rond Grimbergen.

Kanaalroute 48.2
48.2 km

Kanaalroute

Parken en Tuinenroute 44.6
44.6 km

Parken en Tuinenroute

Eddy Merckxroute Meise 42
42 km

Eddy Merckxroute Meise

Diepensteynroute 40
40 km

Diepensteynroute

De 8 van Rijmenam 51.4
51.4 km

De 8 van Rijmenam

Beoordeling(en) van deze route

  1. caersbart

    Ik fietste de route in twee dagen en vond het zeer aangenaam. Vooral het Pajottenland en het Zoniënwoud konden me erg bekoren. Sommige delen waren drukker of er was meer bebouwing, groene gordel blijft een beetje een eufemistische benaming. Al bij al een leuke fietstocht.

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.