×
Groene Gordel icoonfietsroute

© Visit Flanders

directions_bike

Groene Gordel icoonfietsroute

Fietsroute vanuit Grimbergen

Ontdek de Groene Gordel streek rond Brussel. en kom in aanraking met  imposante kastelen, golvende akkers en indrukwekkende panorama’s. Is dit iets voor jou? Wel dan is deze route perfect.  Heuvel op, heuvel af door het land van Bruegel, hop, druiven en witloof.

Onderweg ontdek je grote hoeves, prachtige kasteeldomeinen en andere restanten van de rijkdom die deze streek te bieden had. Het heuvellandschap van de groene gordelstreek zorgt natuurlijk wel voor een lastiger parcours maar de beloning van vergezichten over vruchtbare valleien is des te mooier.

Wil je deze route doen over meerdere dagen dan kan je perfect eens pauzeren onderweg. Stop in Meise en maak kennis met de plantentuin of picknick in Tervuren er is voor iedereen wel iets. Wil je de dag goed afsluiten doe het dan op een terrasje in de avondzon, met een welverdiende lambiek, geuze of kriek. Santé!

Ontdek alle icoonfietsroutes

Hoe werkt een gpx?
straighten

125.7 km

timer

6 uur 40min

start
Start- en eindpunt: Parking Prinsenbos, Pastoor Wouterstraat, 1850 Grimbergen
share_location
GPS: 50.931959 4.370725
directions
Aanduiding: groene gordelroute bordjes
location_on
Provincie: Vlaams-Brabant
location_on
Regio: Groene gordel
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0

Fietstochten in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de Groene Gordel icoonfietsroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde fietsroutes in en rond Grimbergen.

Fietsroutes Vlaams-Brabant

caersbart · 2023-03-01 10:44:00

Ik fietste de route in twee dagen en vond het zeer aangenaam. Vooral het Pajottenland en het Zoniënwoud konden me erg bekoren. Sommige delen waren drukker of er was meer bebouwing, groene gordel blijft een beetje een eufemistische benaming. Al bij al een leuke fietstocht.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.