×
De Moerenfietsroute

© Jan D'Hondt

directions_bike
Routebordje De Moerenfietsroute

De Moerenfietsroute

Fietsroute vanuit De Panne, Veurne, Alveringem

In De Moeren bevindt zich het laagste punt van België, dat zich twee meter onder zeeniveau bevindt. In de 18e eeuw werd dit gebied ontwaterd. De Sint-Gustaafsmolen, waar Willem Vermandere ooit zijn atelier had, speelde een rol in dit ontwateringsproces. We vervolgen onze weg via het achterland van De Panne en bereiken Veurne, waar we vanaf de top van de Sint-Niklaaskerk een prachtig panoramisch uitzicht hebben over de uitgestrekte polders. In sereen gelegen dorpen zoals Steenkerke en Oeren stuiten we op aangename rustplaatsen waar lokale bieren worden geserveerd. Voor een ontspannen picknick kunnen we terecht in de tuinen van Kasteel Beauvoorde in Wulveringem. Ook Houtem herbergt de geschiedenis, want het diende als het Belgische legerhoofdkwartier tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Deze fietsroute is geïntegreerd als een aanbevolen lus in zowel de fietsnetwerkkaart Westhoek als de fietsnetwerkkaart de Kust. Hoewel er geen afzonderlijke folder met kaart voor deze route zal verschijnen, blijft de bewegwijzering onveranderd aanwezig.

Bekijk meer fietsroutes in De panne

Hoe werkt een gpx?
straighten

55.8 km

timer

3 uur 15 min

start
Start- en eindpunt: Toerisme De Panne, Stationsplein, De Panne
share_location
GPS: 51.075096 2.603384
directions
Aanduiding: Routebordje
location_on
Provincie: West-Vlaanderen
location_on
Regio: Kust
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0

Leuke plaatsjes in de buurt

Vakantiehuis • Oostduinkerke

WOWie & Germain

Fietstochten in de buurt

Ben je opzoek naar een fietsroute in de buurt van de De Moerenfietsroute? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde fietsroutes in en rond De Panne.

Fietsroutes West-Vlaanderen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.