×
Treinstapper van Geel naar Herentals select_check_box
directions_walk

Treinstapper van Geel naar Herentals

Wandelroute vanuit Geel

Deze treinstapper van 20 kilometer neemt je mee door de Kempen, waar je kennismaakt met de karakteristieke landschappen van de regio en zijn rijke en gevarieerde flora en fauna. Je begint in Geel en al snel betreed je het groene buitengebied van de stad. Zodra je de ringweg achter je laat, volg je landelijke wegen met verspreide bebouwing totdat je het Kanaal Bocholt - Herentals bereikt. Dit kanaal is een paradijs voor recreanten en vormt een markant kenmerk in het landschap.

Daarna vervolg je je wandeling door het gebied van de Zegge, waar je kunt zien hoe het laagveengebied naast de Kleine Nete, met uitzondering van het reservaat, is getransformeerd tot een landbouwgebied door menselijke ingrepen. Je volgt een tijdje de oevers van deze betoverende rivier en maakt vervolgens een omweg door het woonparkgebied Villapark, in de buurt van Bobbejaanland, voordat je het bos in trekt. Nadat je de bossen met hun vennetjes en venige moerassen hebt achtergelaten, beklim je de Kruisberg op de Kempische Heuvelrug.

Je bereikt de rand van de stad Herentals, neemt afscheid van de Kleine Nete bij de vistrap en loopt door het begijnhof de stad binnen, om uiteindelijk het station te bereiken.

Op deze route ervaar je de diversiteit van het Kempenlandschap, van groene stadsranden tot kanalen, rivieren, bossen en heuvels. Het biedt een gevarieerd avontuur waarbij je kunt genieten van de prachtige natuurlijke omgeving en de charme van zowel landelijke als stedelijke gebieden.

Hoe werkt een gpx?
straighten

20.3 km

timer

4 uur

start
Startpunt: Blue-Bike Geel, Stationsplein, 2440 Geel
Eindpunt: Stationsplein 2A,2B, 2200 Herentals
share_location
GPS: 51.16868 4.98884
directions
Aanduiding: GPX of kaart
location_on
Provincie: Antwerpen
arrow_upward
Hoogste punt: 0
arrow_downward
Laagste punt: 0
north_east
Stijging: 0
south_east
Daling: 0


Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Treinstapper van Geel naar Herentals? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Geel.

Wandelingen Antwerpen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.