Treinstapper van Geel naar Herentals 20.3

Treinstapper van Geel naar Herentals

Wandelen vanuit Geel

20.3 km

20.3 km 4 uur
Antwerpen

Deze treinstapper van 20 kilometer neemt je mee door de Kempen, waar je kennismaakt met de karakteristieke landschappen van de regio en zijn rijke en gevarieerde flora en fauna. Je begint in Geel en al snel betreed je het groene buitengebied van de stad. Zodra je de ringweg achter je laat, volg je landelijke wegen met verspreide bebouwing totdat je het Kanaal Bocholt - Herentals bereikt. Dit kanaal is een paradijs voor recreanten en vormt een markant kenmerk in het landschap.

Daarna vervolg je je wandeling door het gebied van de Zegge, waar je kunt zien hoe het laagveengebied naast de Kleine Nete, met uitzondering van het reservaat, is getransformeerd tot een landbouwgebied door menselijke ingrepen. Je volgt een tijdje de oevers van deze betoverende rivier en maakt vervolgens een omweg door het woonparkgebied Villapark, in de buurt van Bobbejaanland, voordat je het bos in trekt. Nadat je de bossen met hun vennetjes en venige moerassen hebt achtergelaten, beklim je de Kruisberg op de Kempische Heuvelrug.

Je bereikt de rand van de stad Herentals, neemt afscheid van de Kleine Nete bij de vistrap en loopt door het begijnhof de stad binnen, om uiteindelijk het station te bereiken.

Op deze route ervaar je de diversiteit van het Kempenlandschap, van groene stadsranden tot kanalen, rivieren, bossen en heuvels. Het biedt een gevarieerd avontuur waarbij je kunt genieten van de prachtige natuurlijke omgeving en de charme van zowel landelijke als stedelijke gebieden.

20.3 km

4 uur

VERTREKPLAATS

Blue-Bike Geel, Stationsplein, 2440 Geel

Eindplaats: Stationsplein 2A,2B, 2200 Herentals

GPS-COÖRDINATEN

N 51.16868° E 4.98884°

BEWEGWIJZERING

GPX of kaart

ROUTEPROFIEL

0 0 0 0

  Hoe werkt een GPX

Wandelingen in de buurt

Ben je opzoek naar een wandeling in de buurt van de Treinstapper van Geel naar Herentals? Bekijk hieronder de dichtsbijzijnde wandelroutes in en rond Geel.

Ten Aardpad 12.3
12.3 km

Ten Aardpad

Achter Olenpad 11.3
11.3 km

Achter Olenpad

Breeven 11
11 km

Breeven

Breeven - korte route 5.5
5.5 km

Breeven - korte route

Masereelroute 4.7
4.7 km

Masereelroute

Onthaasten in de Netevallei 3.7
3.7 km

Onthaasten in de Netevallei

Leuke plaatsjes in de buurt

Treelodge
Vakantieverblijf

Treelodge

Driehoekshoeve
Vakantieverblijf

Driehoekshoeve

Ontvang gratis wandel- en fietsinspiratie.