Start Stiltewandeling

Starten doe je aan het bezoekerscentrum de Liereman waar er ook een ruime parking voorzien is. Na een korte inloop van zo'n 300m kom je op de lus terecht waar je direct een kijkhut vindt om de vogels te spotten. Aan knooppunt 54 kom je aan in het stiltegebied waar er ook een picknicktafel is.

Wandeling

Na een kleine 2 km kom je terecht op een vlonderpad, om zo doorheen drassige heide en bossen te lopen. Een beetje moerasachtige gevoel komt hier naar boven. Na het vlonderpad is er even tijd om te stappen langs brede onverharde wegen, maar toch omringd door het bos en haar bewoners. Hier kan je even genieten van de natuurgeluiden.

Na een klein stukje verharde weg kom je uiteindelijk terug op onverharde wegen. Daarna slaje in het bos in rond km 6 en wandel je langs het kanaal tussen bos en water.

Ter hoogte van knooppunt 43 kan je even pauzeren aan een bankje langs het water. Let op: Kom je aan een T-splitsing met vangrail, sla dan af richting het knooppuntbord 32 om zo rechtdoor naar knooppunt 18 te wandelen.

Hierna is het eventjes verharde weg alvorens langs de heide te wandelen. Hier zie je duidelijk nog de naweeën van de bosbrand die hier heeft gewoed in 2020. Aan het einde van de wandeling kan je vanop de uitkijktoren de prachtige natuur nog eens aanschouwen. Na deze mooie uitzichten keer je terug naar het bezoekerscentrum om deze wandelroute te beïndigen.

Einde

In het bezoekerscentrum kan je nog eens nagenieten van de wandeling met lekker verse soep of het lokale biertje.
Aan het bezoekerscentrum is er ook het stoeberpad waar jong en oud zich één kilometer lang kan uitleven op allerhande attracties die voorzien zijn voor de kindjeren.

Bij nat weer is het aangeraden om goed schoeisel te dragen die waterdicht is.